Inspirasjon

Dåpsbarnet

Søndag 18. august ble Signe døpt, og for en feiring det ble! Både jeg og Thomas er «tradisjonskristne» og valgte derfor å døpe henne i Øvre Vang Kirke. Vi inviterte kun nærmeste familie til å dele dette med oss, og siden de fleste har en lang reiseveg inviterte vi også til grilling på lørdag for å tilbringe mest mulig tid med våre kjente og kjære. Utfordringen ble derfor å få til så lite avfall som mulig!

bordkort
Arvet servise fra min bestefar, servietter formet som dåpskjoler med sløyfe i ull og bordkort i skinn.

Denne helgen  blir en helg jeg sent kommer til å glemme! Vi fikk en utrolig fin, morsom og hyggelig helg sammen med familien vår, men det var litt som skulle gå galt før det ble så bra! Været, sykdom og en ødelagt oppvaskmaskin satte hele opplegget på prøve!

Planen var å ha selskapet ute på verandaen, siden vi opprinnelig skulle bli 26 stykker. Men så ble ikke været på vår side i det hele tatt og partyteltene vi gikk til innkjøp av knakk i vinden. Så kom det meldingen fra mine 3 stesøsken om sykdom, så ingen av dem med familier kunne komme.

Hell i uhellet med denne endringen var jo at selskapet akkurat fikk plass på langbord inne på stua vår. Og herfra ble det en veldig fin helg, selv om oppvaskmaskinen vår røyk uka før dåpen. Og ett sted jeg satte ned foten var da det ble foreslått papptallerkener! Tusen takk til mamma og Sigrid for supereffektiv oppvask!

langbord
Med alle stolene vi eier + lån av stoler og bord fra Mamma og Steinar fikk vi satt sammen et virvar av et langbord.

I tillegg til å bruke vårt eget servise og bestikk til selskapet var det flere måter vi sparte oss for avfall;

Maten: Mamma og Steinar stod for en herlig grønnsakssuppe på søndag sammen med rundstykker jeg bakte selv. Kakene ble bakt av mamma, en hadde svigermor med seg og en ble bestilt fra en dyktig baker på Hamar. Mye av tilbehøret til grillmaten ble høstet fra egen kjøkkenhage.

Bordkort: I stedet for å sette opp bordkort som kun er å kaste etterpå lagde jeg nøkkelringer i skinn. I nøkkelringene var det gravert inn med svipenn navnet til gjesten, for eksempel «Tante Sigrid» eller «Bestemor».

Invitasjoner: Vi bestilte invitasjoner hvor man fikk valget mellom glanset eller matt papir. Vi valgte matt papir, alstå vanlig papir, slik at invitasjonene kan kastes som papir eller brennes.

Dekorasjon: Jeg samler på små glassflasker, og disse ble perfekt til å sette blomster i rundt i huset. Vi valgte å gå for et rosa fargetema og farget vannet med rød konditorfarge i tillegg til å kun bruke hvite og rosa blomster, og det ble så fint!

Avfall etter helgen ble derfor servietter fra lørdag og søndag, blomstene etter hvert som de døde og det av grillmat og kaker som ikke holdt seg til vi fikk spist det opp. Mye ble også fryst ned, så vi har til middag senere. Av suppen ble det igjen veldig mange liter, og alt ble fryst ned.

gavebord
Gavebordet ble dekorert med blomster, dåpslyset, bilde av Signe og det norske flagget. Duken var et fargerikt pledd, for man tager hva man haver!

Alt i alt var det mye mindre stress å arrangere en dåp enn det jeg trodde det skulle være. Allerede uka før dåpen var alt av mat klart i tillegg til at servietter og bordkort ble laget etter hvert som folk sa i fra om at de kom.

Og alle fikk med seg nøkkelringen sin hjem ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s