Oppsummering nyttårsforsetter, Utfordringer

Oppsummering juli

#PlasticFreeJuly er over, og selv har jeg denne måneden fokusert på ting Thomas og jeg allerede har kuttet ut i vår hverdag. Eller ting vi prøver å kutte ut. De enkle tingene som tannkost og oppvaskbørste i treverk og å kutte ut tørkepapir er null stress, mens forsøket på å gjøre Signe plastfri var ikke så enkel.

alle børstene
Med unntak av vaskemiddelet er ikke plastfri oppvask så vanskelig å få til.

Jeg brukte små kluter til å lage våtservietter ved å ha klutene klare ved stellebordet i en boks fylt opp med kokt vann. Dette fungerer så lenge vi har kluter tilgjengelig, mens vi bruker vanlige våtservietter fortsatt på vaskedager og når vi er på tur. Rom for forbedring, men det er en start.

Vi gjorde også et forsøk med tøybleier på henne, og dette er fortsatt noe vi holder på med. Vi prøvde brettebleier, formsydde og nå prøver vi oss ut med Ai2 (sperrelag med innlegg). Min favoritt så langt er brettebleiene med ai2 på andreplass. Tidligere har sperrelaget til ai2 blitt litt for klumpete, men det virker som om hun vokser inn i dem nå.

Jeg har fulgt med på andres måned på instagram for å fange opp nye ting vi kan kutte ut eller ned på og jeg synes i grunn vi ligger godt an her. Vi kan ikke ta tak i alt, men til at vi bor et sted hvor det ikke finnes alternativer i løsvekt til de vanlige produktene er det mye vi har klart å finne et alternativ til eller klart å kutte ut likevel. Og jeg liker det!

Jeg liker at vi kjøper hele kaffebønner i løsvekt fordi vi har kaffekvern! Jeg liker at jeg kan kjøpe et glass med økologisk kokosolje som holder som min sminkefjerner i det som virker som årevis! Jeg liker at vi ikke setter frem sekken med plastavfall hver måned fordi vi rett og slett ikke rekker å fylle den opp!

Og jeg liker at jeg er fornøyd med de små tingene jeg gjør, for jeg vet at det er flere også som gjør de små tingene. Og om enda flere blir med på dette vil det utgjøre en enorm forskjell! Kutt ut unødvendige produkter! Kutt ut emballasje der det går! Spre budskapet til venner og kollegaer og plukk opp søppel på gata om du tørr.

For om hver nordmann plukker opp en bit med søppel vil vi ha plukket opp 5 258 millioner biter med søppel. (Innbyggertall fra 2017)

Jeg har enda ikke bestemt meg for hva tema er for august, da det står mellom dåpen til Signe og oppskrifter på saft og syltetøy jeg nå holder på å lage. Om det blir om dåpen vil jeg dele det vi gjør for å få til en avfallsfri dåp på budsjett.

Hva vil du lese om?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s