Utfordringer

28- Plastvask

Det er ingen hemmelighet at kjøpt såpe, spesielt flytende, inneholder både mye kjemikalier og mye mikroplast i tillegg til emballasje. Jeg startet i fjor med å lage egen såpe til håndvasken, og det var urolig gøy! Det var faktisk så gøy at jeg har gitt bort mange såpestykker, brukt noen selv og fortsatt har latterlig mange igjen!

stykker
Det er gøy å eksperimentere med farger og oljer for å lage både fine og gode såper. Dette er julesåpa i rødt og gull.

Etter at vi byttet butikksåpe med hjemmelaget kunne vi merke på huden at den ikke ble så fort tørr. Jeg brukte fuktighetskrem flere ganger om dagen, men etter byttet bruker jeg veldig mye mindre krem og legger godt merke til hvor tørr jeg er på hendene om jeg har vasket hendene når jeg har vært hjemmefra.

Butikksåpen er sterk mot huden, men den er også dårlig for miljøet vårt. Når du vasker hendene med slik såpe går mikroplasten og kjemikaliene ned i sluket og ut i miljøet. Det er umulig å få renset alt før dette vannet går ut i havet eller  blir til nytt drikkevann, slik at både mennesker og dyr får i seg noe som ikke hører til i verken vann eller natur.

Såpe 1
De første såpene jeg lagde; naturell, kaffe, ringblomst og mynte.

Vi har byttet til såpestykker som håndvask og bruker det også av og til som alternativ til dusjsåpen i dusjen. Jeg liker å skumme meg inn i dusjen og har ikke funnet et såpestykke som skummer riktig like godt enda. Men jakten fortsetter!

Vil du lage egen såpe? Det er veldig enkelt og veldig gøy! Her er en grunnoppskift som lager veldig god såpe. Ved å bruke en såpekalkulator kan du prøve deg frem med andre oljer og finne riktig blandingsforhold.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s