Utfordringer

25- #5forhvalen

En ting er å være plastfri hjemme ved å kutte ut visse artikler på handleturen, starte med handlenett eller bytte til bivokspapir, men det er en helt annen sak å gjøre mijøet rundt seg plastfritt. Om du ser søppel ligge der du går, plukker du det opp eller tenker du at det er noen andre sitt ansvar?

cola
En colaboks ute på landet kan gjøre mye skade om den havner på et jorde og blir en del av maten til kuene.

I forhold til de filmene på sosiale nettverk som viser strender overfylt med søppel eller skilpadder, hvaler og delfiner som dør av å spise plast er ikke Norge så ille. Men søppel som havner i våre elver vil til slutt gå ut i havet. Og da kanskje det godteripapiret du ikke plukket opp vil bli tatt av strømmen og slutte seg til den søppeløya uti havet et sted.

Jeg legger mye mer merke til søppel i grøftekantene nå enn noen gang før, og det har blitt helt vanlig å se folk som tar med seg søppel når de er ute på tur. Jeg har ikke vært på så mange trilleturer med Signe enda, og på de turene vi har vært på skal jeg ærlig innrømme at jeg ikke har plukket søppel.

Men nå er den tiden fordi og vognen er nå utstyr med en pose på siden hver gang vi går ut med vognen, slik at vi er klar til å plukke det vi måtte finne på vår vei!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s