Utfordringer

23- Blomster og bier

Jeg startet litt sent med å forkultivere blomsterfrøene i år, så det blomstret ikke på verandaen før slutten av juni. Jeg kjøpte derfor 2 stemorsblomster for å ha noe fint å se på i ventetiden, men utenom det er alle blomstene i år fra frø jeg har kjøpt en eller annen gang. Og jorden de ble plantet i er selvfølgelig fra egen bokashi!

leopardøye
Blomsten Leopardøye åpnet seg opp og viste en veldig fin blomst i hvitt, lilla og gult.

Å kjøpe blomster på butikken er jo ikke en plastfri affære. Blomstene kommer i plastpotter, og noen steder pakker de inne blomsten i plast eller cellofan før de putter den i en plastpose til deg. I år bestemte jeg meg derfor for å lage mine egne blomster, helt fra scratch!

Visjonen jeg og Thomas har for hagen er at alle blomster, busker og trær skal være spiselige og insektsvennlige, slik at vi kan høste inn og lage masse godt og Signe kan spise og smake på uten av vi trenger å bekymre oss. I år var det derfor fint å få brukt opp blomsterfrøene jeg hadde, da kun et fåtall av dem ble til spiselige planter.

I potter på verandaen står nå agurkurt, engelsk valmue, ringblomst, leopardøye, storfløyel og dagfiol i full blomst og det er jo så trivelig! Agurkurten tiltrekker seg i tillegg masse humler og villbier, og den brumminga er det så stas å sitte å høre på.

valmue
Engelsk valmue. Fikk en stor lilla og en litt mindre hvit, også fra egne frø.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s