Utfordringer

9- Plastfri vask

Den første måneden av Signe sitt liv ble det brukt både engangsbleier og vanlige våtservietter ved bleieskift. Som foreldre for første gang ble det mer enn nok å sette seg inn i om vi ikke skulle begynne med jungelen av tøybleier og å lage våtservietter. Men så begynte ting å roe seg ned og man klarte å tenke litt lenger enn kun Signe.

våtservietter
Våtservietter for alle; sensitiv, svanemerket, uparfymert osv, osv. Men det er fortsatt en engangsartikkel!

I dette huset roterer verden fortsatt rundt Signe, men man har ikke like mye tunnelsyn lenger, og hjernen begynner så vidt å fungere igjen etter den verste ammetåka har gått over. Og denne hjernekapasiteten som dukker opp et par timer om dagen har jeg brukt flittig til å sette meg inn i hvordan også Signe kan redusere avfallet sitt.

Om det er kommet en stor bønne i bleia kan det gå med både 2 og 3 våtservietter før hun er ren nok til å få en tørr bleie på. Og bleieskift kan det jo være alt fra 5 til 15 av i løpet av en dag! Jeg har satt i gang med å teste tøybleier for fult, men hva med våtserviettene?

For å lage egne våtservietter trenger du:

1 boks å legge klutene i

10 små kluter, mine er disse fra Kid Interiør

3 dl vann

1 ts kokosolje (Kan sløyfes)

Start med å koke vannet i vannkokeren. Mens du venter på det kan du brette klutene slik at de passer i boksen du vil ha dem i. Jeg brettet mine to ganger, slik at de ble firkantet og derfor passet i min firkantede boks.

Når vannet er kokt heller du halvparten over klutene i boksen. Den andre halvparten blandes med kokosoljen før det helles over klutene. Skal du ikke ha i olje kan du helle halvparten av vannet over klutene i boksen, snu klutene slik at de nederste kommer øverst og så helle over resten av vannet.

Sett så på lokket og de er klar til bruk. Enkelt og greit. Har du mange kluter kan man jo lage flere bokser, slik at du har en på stellebordet og en i stelleveska i vognen.

bretting
10 våtservietter i en liten boks. Kan brukes om igjen og om igjen! Og lukter godt av kokos.

2 tanker om “9- Plastfri vask”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s