DIY

Man tager hva man haver… Og litt til.

Jeg startet tidlig med å bygge rede hjemme, ved å handle inn til Trulte, gjøre klart barnerom og rydde huset for unødvendig rot. Da alt av store ting var klart begynte jeg å bruke barnerommet som leserom, og etter at jeg gikk ut i permisjon har jeg brukt barnerommet et par timer om dagen. Jeg vil lage et rom som både jeg og Trulte er rolige i, og å være der inne og å bli kjent med hvor ting er hjelper meg veldig.

kommode
I kommoden på barnerommet er klær sortert etter størrelse, vi har både vanlige og tøybleier og en søt luftballong som uro i taket.

Jeg var på loppis i høst, og der plukket jeg med meg en stor korg som vi gjennom vinteren har brukt til vedkorg. Nå er vi i midlertid tomme for ved, og selv om det faktisk har kommet snø i mai har vi varmet opp huset med varmepumpa vår. Jeg har ikke ork til å sy et eget babyrede, og jeg vil ikke kjøpe et så lenge jeg har noe annet jeg kan bruke.

Jeg tenker derfor at Trulte kan ligge i vedkorga vår slik at vi vet hvor vi har henne. I bunnen av korga et det lagt ned et stort bomullspledd og oppå der en barnedyne. Når Trulte ligger oppi der dekker vi til henne eller ikke ut fra temperaturen hennes.

korg
Vedkorgen omgjort til komfortabel seng ved å legge pledd og dyne oppi.

Og mens Trulte ligger i korga si, så er det jo gøy å ha noe annet enn taket å se på. Jeg har derfor laget en slags gym til henne. Her er det jo det samme prinsippet som med babygym man kjøper, men her kan jo Trulte ligge i korga fra starten og heller gå over til å ligge på teppe etterhvert som hun begynner å rulle og vokser ut av korgen.

For å lage egen babygym trenger du:

Rundpinne 18 mm, ca 70-80 cm lang

En smal pinne 15×45 mm, 2,40 m lang og kappet i 4 biter på 60 cm

Treperler, små kosedyr, tovede baller e.l til å henge fra rundpinnen

Tråd, gjerne sterk bomull, hamp eller lignende

Start med å kappe til de ulike delene. Rundpinnen skal altså brukes til å henge lekene fra over korgen/matten, mens listen kappes i 4 for å bli til bein. Legg to og to listdeler oppå hverandre og borr hull til rundpinnen. Jeg har laget dette hullet 4 cm fra toppen av beina.

For at ikke stativet skal kollapse har jeg borret et lite hull 20 cm opp fra bunnen av alle 4 bein for å tre en støttetråd igjennom.

Støttetråden min er ca 22 cm lang fra perle til perle. Når denne er festet på plass og rundpinnen er tredd i på toppen kan man se hvilken vinkel man får nederst på beina, og om man da ønsker kan man skråskjære, slik at stativet står litt stødigere. Jeg har også knytt en tråd gjennom hullene til rundpinnen, slik at delene blir litt lettere å transportere.

bein
Nærbilde av beina med rundpinnen igjennom og støttetråden nederst. Man kan også se lekene som henger ned over korgen.

Når dette er gjort kan du begynne med det du ønsker skal henge fra rundpinnen. Under finner du bilder av det jeg har hengende på min, og her gjelder prinsippet «man tager hva man haver!»

Mens jeg var så godt i gang med denne babygymmen lagde jeg også en rangle/biteleke til Trulte. Leker i plast kan inneholde gifter eller kjemikalier som ikke er bra for babyen, og når de sutter på lekene hele tiden synes jeg det kan være greit å holde seg til ubehandlet tre eller treleker som er behandlet med godkjente oljer/maling.

pynt
2 biteleker og 3 pynt til babygymmen. Vurderer å lage flere, kanskje med origamifugler?

Neste uke er det selveste 17.mai, og jeg regner med at feiringen går rolig for seg her i huset. Men man må jo kose seg likevel. I fjor delte jeg oppskriften på kake som ble pyntet med frukt jeg fikk kjøpt helt uten emballasje, og i år er det is som står for tur. Herlig!

1 tanke om “Man tager hva man haver… Og litt til.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s