Oppsummering nyttårsforsetter

Oppsummering april

Jeg fikk en pangstart på uken, da jeg fylte opp en bærepose med søppel på egen tomt, nok en gang. I påsken ryddet Thomas og jeg en skråning på ene siden av huset hvor det var et tykt lag med løv på bakken og et tett bringebærkratt som skjulte masse søppel. Etter et par dager hadde vi fylt opp flere poser med søppel som til slutt ble til en hel sekk! Denne uken er Thomas tilbake på jobb, mens jeg fortsetter i samme tralten.

skråning
Jeg har raket og plukket søppel i en liten skråning ved oppkjørselen. Posen på bildet ble fylt opp allerede halvveis, og det er snakk om ca 20 meter!

Verken Thomas eller jeg er god på «før og etter-bilder», men jeg synes bildet over viser litt hvordan det så ut før. Når bildet er tatt er jeg kommet meg bort til løvhaugen man ser i øverste venstre hjørne. Innmari mye løv overalt, mest fordi vi ikke raket noe i høst. Og under alt løvet skjuler det seg utrolige mengder søppel! Jeg fatter ikke hvor alt kommer fra.

De siste dagene av uka har jeg holdt meg inne, da det er for mye pollen i lufta. Men jeg er likevel veldig fornøyd med egen innsats denne siste uka. Det har ikke vært lett å motivere til å holde på alene ute, det blir en del pauser og det er vanskelig å komme seg ned til bakken for å plukke opp ting når magen er i veien.

skråning 2
Skråningen Thomas og jeg ryddet i påsken. Fikk bort alt av løv og søppel så begynte det med en gang å gro en blomst der som vi ikke vet hva er. Og så fint det blir!

I skråningen jeg ryddet sammen med Thomas i påsken var det mye diverse avfall, som ødelagte leker, brent laminatgulv, blomsterpotter i plast. I hellingen jeg har ryddet alene er det derimot den samme typen avfall man finner langs veien. Det er snakk om godteripapir, sneiper og brusbokser. Hvorfor dumpe dette på egen tomt?

Hellingen jeg ryddet alene er ved siden av innkjørselen vår, så når jeg står på kjøkkenet ser jeg bortover innkjørselen ser jeg også søppelet som ligger ved veien. Folk må ta seg sammen! Vi bor i enden av en liten vei med 5 hus, så det er ukjent hvor det kommer fra, men bort skal det!

søppel
Under alt løvet skjuler det seg en god del søppel. På bildet over er det en pappkopp, glava, godteripapir og litt småplast innenfor ca en halv kvadratmeter. Ikke rart en pose fylles fort opp!

I april har det blitt plukket 9 poser med søppel, kun i området der vi bor. Vi har plukket langs gangveien i begge retninger, men mest på vår egen tomt. Jeg føler jeg kunne ha plukket så mye mer, men som høygravid i permisjon finner jeg det også vanskelig å motivere meg selv til å ta bilen for å dra ut å plukke søppel.

Vi går og venter på at vår lille Trulte vil komme ut og være med på livet, så mai er en usikker tid i forhold til bloggen. Jeg vil gjerne fortsette å inspirere med innlegg som viser at man kan lage det selv. Tidligere har jo det innebært produkter som sminke, såpe eller annet, men nå setter jeg av hele mai til barnevennlig håndarbeid.

Det er altså bare å følge med videre!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s