Oppsummering nyttårsforsetter

Oppsummering mars

Jeg beklager at jeg ikke har lagt ut nye innlegg verken her eller på Instagram denne uka, men vi har bygget drivhus i vinterhagen, og jeg er 8 måneder gravid. Så jeg har ikke energi til alt lenger, Men månedens nyttårsforsett for mars har vært vegetar i tillegg til å dyrke egen mat, og selv om det ikke har vært noe blogging denne siste uken har vi fortsatt holdt oss til vegetarmåltider. Vi har funnet noen flere favoritter og det spirer og gror i drivhuset!

drivhus
Hyller er kommet opp og blitt trukket med voksduk, benken er ferdig og vi har lagt teppe på gulvet for å forhåpentligvis slippe unna så mange edderkopper.

Jeg skal fortsette å være så ærlig å si at det har vært måltider med kjøtt også denne måneden, men verken jeg eller (i hvertfall ikke) Thomas har noen foreløpig ambisjon om å bli vegetarianere. Jeg har holdt meg unna pålegg av kjøtt, men til middag har det blitt pølser, spekeskinke på pizza og vi har spist sushi. Jeg er likevel fornøyd med at typ 26 middager i mars har vært kjøttfri.

Og ikke bare har de vært kjøttfri, men vi har laget retter vi før har spist med kjøtt hvor vi erstattet kjøttet med for eksempel søtpotet, oumph eller ertefarse, og nå liker vi vegetarversjonen bedre! Så det kommer til å bli mange flere vegetarmiddager her i huset fremover.

Det har vært veldig mye veldig godt på menyen denne måneden, men tikka masala med søtpotet og kikerter, gratinerte enchiladas med BBQ- oumph og grønn taco med hjertasalat som lefser og ertefarse som kjøttdeig er månedens store favoritter!

Som høygravid blir jeg fort mett, og kjøtt gjør deg jo veldig stappmett. Den følelsen av å spise noe digg og bli så mett at du ikke klarer å røre deg, den har vært godt å slippe. For man blir ikke slik mett når det ikke er kjøtt inne i bildet.

fyll
Jeg er dessverre fryktelig dårlig på å huske å ta bilde av maten før jeg spiser den. Men fyllet til de gratinerte enchiladasene husket jeg da.

Å dyrke sin egen mat er jo også noe som bidrar til at det kan være lettere og morsommere å spise vegetarmat. Å følge med en plante fra frø til ferdig produkt er en veldig berikende følelse som jeg liker veldig godt. Det er også rart å kjenne på hvor mye mer maten smaker når den kommer fra egen kjøkkenhage enn det den gjør fra butikken!

Jeg har en dose til med frø som ikke skal sås før i april og mai, og de siste frøene jeg plantet gikk i jorden i går. Så langt i år har vi 23 sorter som spirer i drivhuset vårt. Det er ikke store drivhuset vi har, og for å få en trivelig atmosfære der har vi også bygget opp en benk som vi tar morgenkaffen på i helger.

Drivhuset er nå mitt nye favorittrom, hvor jeg kan sitte med Trulte når hun kommer, se ut over veranda og kjøkkenhage og stelle med plantene mine, strikke litt eller bare ta en kopp te på en regnværsdag. Jeg gleder meg til sommeren!

espalier
Jeg lagde espalier av pinner og hamptau til den ene veggen i drivhuset, for her vil vi ha sukkererter som klatrer og gjør veggen grønn!

I morgen er det første april, og jeg er da tilbake med nyttårsforsettet for april i tillegg til en forespørsel til den eller de som har noe på hjertet. Følg med i morgen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s