Mat

Fake it till you make it!

Pannekaker ble satt opp på menyen denne uken, og til pannekaker er det så innmari godt med bacon! Men vi er jo vegetarianere denne måneden, så i tråd med denne månedens nyttårsforsetter erstattet vi derfor denne gangen bacon med tofu for å lage «facon». Det er ikke å lyve om jeg sier at Thomas er skeptisk til det meste jeg prøver som er kjøttfritt, men han blir (nesten) alltid positivt overrasket, og jaggu gikk det den veien også denne gang!

ingredienser
Med disse 4 ingrediensene og tofu kan du enkelt lage din egen bacon. Liquid smoke satte virkelig smaksløkene i gang!

Vi kjøpte en blokk med tofu, av typen Extra Firm Silken Style fra Blue Dragon nettopp på grunn av navnet. Tofu er jo en soyamasse som ikke smaker noe, så jo fastere jo bedre tenkte vi. Et tips før start; klem ut så mye vann som overhodet mulig! Vi helte bare av vannet som var i pakken, og da ble tofuen aldri sprø når vi stekte den.

Men til tross for startvanskene der ble vi begge positivt overrasket over smaken, for det var jo veldig nære bacon! Mulig konsistensen ødela mye av vår første opplevelse med facon, men vi skal prøve igjen! Jeg har tenkt å prøve allerede til helgen, da egg og bacon står på menyen for Thomas. Nå blir det egg og facon!

Og oppskriften på facon er som følger:

1 pakke fast tofu

1 ss liquid smoke (står med sterke sauser på velassorterte butikker som f.eks Meny)

3 ss næringsgjær, fås på helsekosten

Ca 2 ss ketchup

0,5 dl soyasaus

Krydder etter smak, vi hadde i litt hvitløkspulver

Pass på å presse ut all væske fra tofuen og tørk den godt, ellers vil den ikke bli sprø når du steker den. Skjær den så opp i mindre biter. Til pannekakene skar vi den opp i mindre terninger, men her kan man nok også skjære de opp i tynnere skiver.

Stek så tofuen med litt olje på medium varme mens du lager til marinaden. Smak til marinaden før du har den oppi, slik at den kan bli så kraftig eller krydret som du ønsker.

Når tofuen er gyllen heller du over marinaden og skrur opp temperaturen, slik at marinaden får kokt skikkelig inn i tofuen til den er sprø, gi det ca 5 minutter.

ferdig
Det ser kanskje ut som stekt sopp, men smaken er veldig nære bacon! Veldig godt!

Jeg blir stadig vekk overrasket over hvor godt vegetarmat smaker og hvor bra alternativer som finnes til de hverdagslige kjøttrettene. Jeg er tilbake på mandag med en ny ukesmeny, så det er bare å følge med videre! Jeg håper oppskriftene og innleggene jeg deler inspirerer deg også til å prøve deg litt frem med nye smaker og ingredienser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s