Mat

Uke 3 – Ukens meny

Som nevnt i et tidligere innlegg har jeg ved fire anledninger spist kjøtt eller fisk så langt denne måneden. Til mitt forsvar er ikke målet med vegetarmåned å bli vegetarianer, men heller å finne oppskrifter og løsninger for å kunne kutte ned på kjøttforbruket i vanlige måneder. Vi er nå inne i den nest siste uken, menyen er skrevet ned og handlelisten er klar. 

 

blokk
Blokken vi skriver handlelisten på har vi hatt siden første gang vi var i Karlskrona, og det var for litt over 4 år siden!

Her er menyen for den nest siste uken som vegetarianere:

Mandag: Lunchen blir samme gamle brødskiva da, men til middag skal vi friske det opp med en gulrotsuppe med smak av ingefær og appelsin. Holder det raskt og enkelt på en mandag.

Tirsdag: I helgen skulle vi egentlig hatt O.L.T (B.L.T sandwich uten bacon) hvor O står for Oumph. Her fant vi rett og slett ikke det på butikken vi handlet på, så vi prøver igjen denne uken. Lunchen ble en lettvint havregrøt med eple på.

Onsdag: Enkel lunch i dag, men brødskive og brunost. Middagen blir også ganske ordinær, med pannekaker og facon! Blir facon en suksess skal jeg dele oppskriften med deg, om ikke får du komme med din oppskrift..

Torsdag: Mens lønnen denne måneden ble feiret med vegetaralternativet i kantinen, tenkte jeg å prøve meg på en av favorittrettene til Thomas til middag. Det er nemlig gulasj, og jeg har funnet oppskriften på en vegetarvariant som jeg tror er verdt et forsøk. Oppskriften er fra Aperitif.no.

Fredag: Jeg kliner til med lunch i kantina også i dag, og til middag kliner Thomas til med en vegetarvariant av hans hjemmelagde pizza. Vi steker pizza på stein i ovnen, og bunnen blir alltid tynn og spø. Jeg elsker pizzaen til Thomas ❤

Lørdag: Som antatt spiste Thomas egg og bacon til frokost forrige uke, mens jeg spiste egg og avokado. Og jeg tenker at denne gjentas igjen i dag, sammen med en god kopp te og en chill start på dagen. Begge har fri i dag, så da kan vi bruke litt tid på å lage en god gryte, nemlig vegetargryte med søtpotet og peanøtter. Oppskrift fra Mills.no.

Søndag: Frokosten i dag blir en søndagsfrokost, hvor vi setter frem alt av pålegg, brød og knekkebrød i tillegg til te, kaffe, melk og juice og så sitter vi der til vi er mett mens vi hører på radioen på kjøkkenet. En innmari god start på dagen! Middagen blir gratinerte enchiladas, men rømme, guacamole og salat som tilbehør. Men kjøttet er byttet ut med Vegme Pulled, som blir spennende å prøve!

kjøkkenhage
Et vagetaralternativ i hverdagen kan være så mye mer enn salat! Prøv deg frem, og opplev nye smaker.

Jeg er tilbake med nytt innlegg på torsdag, hvor jeg da skal dele min erfaring med facon, og forhåpentligvis også oppskriften på det. Hver gang jeg nevner vegetar for Thomas begynner han å snakke om bacon, så da er det på tide å finne en god variant til han!

Har du en god oppskrift på facon? Del den gjerne med meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s