Mat

Topp 5

Nå har vi (i alle fall jeg) lekt vegetarianere i hele 17 dager, og da tenker jeg det er på sin plass å dele oppskriften på mine topp 5 med deg, fordi jeg synes det er noe alle bør smake på. Vi er blitt flink til å kutte ned kjøttforbruket vårt til vanlig, men jeg synes faktisk at det vanskelig å finne på noe som er vegetar til middag. Jeg tror det er fordi vi overtenker det, og tror det skal være så vanskelig å lage noe digg vegetar, men det er jo egentlig så innmari enkelt!

moussaka header
Potet, squash og aubergine blir til sammen en av favorittene mine. Og med en så god oppskrift foretrekker jeg vegetarversjonen når som helst!

Det finnes ulike typer vegetarianere. Noen spiser egg, noen spiser melkeprodukter, noen spiser begge de to og så har du pescetarianere som spiser fisk, egg og melkeprodukter. Denne måneden er vi såkalte «lakto-ovo-vegetarianere». Det vil si at vi spiser meieriprodukter og egg, men ikke kjøtt og fisk.

Og her er mine topp fem som lakto-ovo-vegetarianer:

Moussakaen tar litt tid å lage, men den blir så himla god! Og her foretrekker jeg vegetarversjonen over den med kjøtt når som helst. Server den med creme fraiche eller tzatsiki og en gresk salat med oliven, tomat og fetaost og drøm deg bort til Hellas. Oppskriften finner du her!

Halloumiburger er så lett som det høres ut. Man lager burger på vanlig måte, men i stedet for å bruke kjøtt kutter man et stykke halloumi-ost i skiver som stekes i panna. Jeg liker å steke dette til den er gyllen og har en litt sprø overflate. Og halloumi får man kjøpt i en fin størrelse som gjør at det er nok til 4 burgere per servering.

Grønn taco smakte jeg den første helgen i mars, og jeg syntes det var så godt! Kjøttdeigen var ertsattet av en farse av erter fra REMA 1000 som vi krydret på vanlig måte og lefsene var erstattet med blader av hjertesalat. I tillegg til at det var veldig godt var det også digg å slippe å bli så stappmett som man blir av vanlig taco.

grønn taco
Det helt standard tilbehøret til taco, men kjøttdeigen er erstattet med erte-farse og lefsene med hjertesalat. Digg!

Svartbønnenacho er enkel å lage og tar veldig kort tid. Denne kan også bare serveres med enkel salat til, men det er veldig godt med rømme, salsa, mangochutney og guacamole. Noe til hverdags og så noe ekstra til helgen. Og oppskriften på denne herligheten finner du her!

Sopplasagne er nok en rett som passer bedre på høsten, i alle fall om man dyrker sin egen grønnkål. Ellers får man sikkert kjøpt det en eller annen plass i fryst tilstand. Men denne synes jeg er kjempegod, og Thomas syntes den var helt grei. Her er uansett oppskriften, så kan du jo smake selv.

Da har jeg nevnt noen, og helt sikkert glemt mange! Jeg tar gjerne imot tips til smakfulle alternativer til kjøtt som jeg kan bruke i vanlige retter!

I morgen er jeg tilbake med ukens meny, så innspill og oppskrifter mottas fortsatt med store takk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s