Mat

Uke 2 – Ukens meny

Helt til nå har vi hatt en liten fryser med bare tre skuffer i, og den er konstant full. I dag gikk vi endelig så lei at vi gikk til innkjøp av et fryserskap, slik at vi kan lage større posjoner og masse brød og fryse det ned. Og jeg gleder meg til å få fylt den opp! Men nok om det.. Vegetarmåneden går helt ok hittil. Jeg skal være ærlig å si at jeg har spist pølser, sushi og spekeskinke ved tre ulike anledninger så langt. Men resten har vært vegetar, og det er jeg veldig fornøyd med!

fryser
Menyen måtte flyttes og det nye fryserskapet er forsøkt pyntet opp med magneter og bilder av Trulte

Her er ukesmenyen for den andre hele uken som vegetarianere:

Mandag: I dag ble det rundstykke med nugatti til lunch, og til middag tok vi restene fra gårsdagens bursdagsfeiring. Man skal jo ikke kaste mat!

Tirsdag: Jeg må få spist opp pålegget jeg og Renee laget sammen forrige uke, så lunchen i dag blir brødskiver med «kylling»salat, mens middagen blir hjemmelaget pizza med «salami» på. Eller sulami som jeg og Renee kaller det.

Onsdag: Enkel lunch med nokrell i tomat på brødskiva, og så kliner vi til med et tips jeg fikk på Instagram, nemlig grønnsakssuppe med kikerter. Vi har en pose med tørkede kikerter i spiskammerset, så her gjelder det bare å huske å legge dem i bløt.

Torsdag: Det nærmer seg helg, så jeg kliner til med havregrøt til lunch. Veldig godt sammen med eple! Og så har verken jeg eller Thomas spist pai på fryktelig lenge, så i dag tar vi pai med spinat, sopp og vårløk etter oppskrift fra VegetarMat.org.

Fredag: Siste jobbdag denne uken, og lunchen blir rester av paien sammen med en liten salat, mens middagen blir rett og slett halloumi-burgere. Og burger er jo aldri feil da man kan ha hva man vil som tilbehør!

Lørdag: I dag har faktisk både jeg og Thomas fri, så hva vi kommer til å ta som frokost/lunch er jaggu ikke godt å si. Men til middag skal vi i alle fall ha O.L.T. Altså B.L.T sandwicher uten bacon. Jeg er spent på hva denne «oumph er for noe!

Søndag: Thomas er ikke helt on board på vegetarmåneden, så han har kjøpt seg en pakke bacon som jeg mistenker at skal brukes til frokosten i dag; egg og bacon. Jeg tar derimot avokado i stedet for bacon. Og til middag skal vi kvitte oss med noen rester ved å ta bakt potet!

kyllingsalat
«Kylling»salat hvor kylling er ersattet med tofu, og litt halloumi. Oppskriften finner du her.

Jeg skriver innlegg med vår ukesmeny for å inspirere til vegetarmåltider, da jeg selv også synes det er vanskelig å finne nye og spennende ting å lage som er vegetar. Oppskrifter jeg forbinder med vegetar er salat, pannekaker og moussaka, men det finnes jo så utrolig mye mer!

Har du tips til oppskrifter jeg burde prøve ut? Kommenter gjerne!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s