Mat

Uke 1 – Ukens meny

Den første helgen uten kjøtt, fisk og egg gikk i grunn ganske smertefritt for seg. Vi har til vanlig et kosthold med mer kjøttfri middager enn med kjøtt, så overgangen ble ikke alt for brå. Nå er det altså klart for den første hele uken, og menyen er klar. På grunn av graviditeten har jeg bestemt at de vanlige meieriproduktene er lov, spesilt siden babyen vil ha grønne epler og biola som snacks og brunost på brødskiva.

planlegging
Søndag er dagen hvor menyen skal spikres og handlelisten gjøres klar til handletur på mandager.

Her er ukesmenyen for den første hele uken som vegetarianere:

Mandag: Til lunch på jobb blir det knekkebrød med hjemmelaget bønnepostei som jeg lagde i helgen, mens middagen blir blomkålsuppe med et par brødskiver til.

Tirsdag: Lunch blir i dag brødskiver med brunost, fordi det er Trulte så glad i Middagen blir den herlige Moussakaen vi har oppskrift på i boka «Grønt» fra Funky Fresh Foods. Den er latterlig god, og kjøttfri moussaka er best!

Onsdag: I dag blir det knekkebrød med avokado i lunchen og rester av moussakaen til middag. Vi lager en enkel salat som tilbehør og bruker som regel også å lage tzatziki eller annen dipp til.

Torsdag: Havregrøt med vann og eple til lunch og middagen en forfriskende quinoasalat med diverse grønnsaker. Om denne blir god skal jeg dele oppskriften på den neste uke.

Fredag: Siste rest av bønneposteien blir spist til lunch på jobb i dag, og til middag venter skikkelig mettende og digg svartbønnenacho som jeg skal glede meg til hele uken!

Lørdag: I dag har jeg fri mens Thomas skal på jobb. Frokost blir derfor biola, frukt og havregryn i tillegg til en kopp kaffe som jeg har planer om å nyte en tidlig formiddag mens jeg ser på fuglene utenfor. Middagen blir også i dag ganske chill. I dag skal står nemlig falafel på menyen, og den skal digges opp med pitabrød, godt tilbehør og saus. Nam!

Søndag: I dag er det unntakstilstand, og det er rett og slett fordi jeg blir 30 år i dag og vil gjøre som jeg selv vil. Menyen er ikke fastsatt enda, så dette kommer jeg tilbake til senere. Gleder meg gjør jeg i hvertfall!

Pålegg
Bønnepostei er blitt laget før, og oppskriften på det finner du her!

Jeg er litt spent på den første hele uken, men vi har en god rutine på å handle inn en gang i uken, og så lenge vi er oppmerksom når vi er på handletur, så skal vi nok klare å holde oss innenfor rammene på hva som er tillatt.

Onsdag er jeg tilbake med et innlegg om fremgangen i kjøkkenhagen så langt. Forkultiveringen startet i februar, og det spirer og gror her nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s