Oppsummering nyttårsforsetter

Oppsummering februar

Nyttårsforsettet for februar var shoppestopp, samtidig som innleggene har handlet om motpolen til det; hjemmelaget. Jeg har delt inspirasjon fra gangenbadet og kjøkkenet i håp om at dette har vært en fin kilde til inspirasjon for dere som ønsker å gjøre mer for å redusere avfall og plastbruk i hjemmet. I dette innlegget kommer en oppsummering av februar og en introduksjon i nyttårsforsettet for mars, følg med!

collage februar
Innleggene fra februar inneholder et hav av oppskirfter til produkter du kan lage selv for å redusere avfallsmengden i hjemmet. Sjekk ut linkene i innledningen over!

Vi (egentlig jeg) er inne i en fase hvor det er viktig å bli ferdig med prosjekter i huset før vår splitter nye verdensborger melder sin ankomst i mai. I februar har tema vært shoppestopp, men på grunn av Trulte (verdensborgeren) har jeg satt av to unntak; belysning og barnerom.

På barnerommet står det nå en sofa vi fikk fra mamma og Steinar som kommer til å bli brukt til våkenetter og amming og svigermor har tatt vare på Thomas og hans to yngre søskens gamle sprinkelseng, som nå er blitt pusset ned og malt om. Men vi har vært på IKEA for å kjøpe en kommode til klær, som vi også skal bruke som stellebord da vi tror det kan bli kronglete å komme seg ned i kjelleren på netter.

sprinkelseng
En sprinkelseng har lov til å være litt sliten etter 30 år, men den har nå fått nye strøk med maling i fargen Soft Mint som passer til kontrastveggen i fargen Vårluft.

Når det kommer til klær har vi selv kjøpt 5 eller 6 nye plagg, fordi de var så nusselig at vi ikke klarte å la være! Her var vi også så heldig at mine fantastiske venner og kollegaer har gått bak ryggen min i flere måneder for å planlegge babyshower for meg. Jeg hadde ingen anelse, og hjertet mitt smeltet! De vartet opp med blandt annet økologisk, gjenbruk, tøybleier og sydd dekor som nå henger over sprinkelsengen. Tusen takk!

Neste er stell, komfort og sikkerhet, og her har vi kjøpt så godt som alt nytt, med unntak av vogn og det vi fikk på babyshower. Vognen fikk vi av mamma og Steinar, da den har blitt brukt til 2 av Steinar sine barnebarn som nå har vokst ut av den. Bilsete, madrasser til sprinkelseng og vogn, kluter, sengetøy, stelleputer, badebalje, vippestol og bæresele er noe av det vi har kjøpt nytt. Taklampe til barnerom har vi også fått tak i.

Vi har kjøpt inn, og fått, 3 ulike typer tøybleier som vi skal bryne oss på når Trulte kommer, slik at vi kan finne vår favoritt før vi kjøper inn flere av dem. Jeg gleder meg aller mest til å se ungen min pyntet opp i de søteste sperrelagene vi kunne finne!

sperrelag
Her er sperrelag til 2 typer tøybleier, AiO og Ai2. Vi har også noen brettebleier som disse sikkert funker fint til.

Foruten barnerom og belysning ble følgende kjøpt i februar:

Iphone – Den gamle tok kvelden, og de hadde ingen brukte inne akkurat nå.

Fitbit- Jeg hadde en Fitbit Flex, som jeg gav videre til en venninne. Kjøpte Charge 3 fordi jeg vil følge bedre og lettere med på puls, søvn og skritt nå som svangerskapet er kommet såpass langt på vei. Denne kunne jeg nok ha spart meg for, eller ventet med.

Impregnering til sofa- Vi kjøpte ny sofa i januar, og det har stått på lista siden da å få den impregnert. Også noe som ville blitt gjort uansett.

Lotion bar- Jeg gikk til innkjøp av 2 lotion barer fra Lush fordi de er så innmari gode å smøre inn magen med, og jeg ville unne meg noe godt.

3 t-skjorter- Thomas gikk til et spontant innkjøpt av 3 t-skjorter på salg.

Alt i alt synes jeg vi har vært fornuftig når det gjelder innkjøp til Trulte, og til oss selv (med unntak av tskjortene til Thomas). Shoppestopp er noe jeg har lyst til å fortsette med, da den nye bevisstheten min over forsøpling og forurensing i verden er noe som hjelper godt på.

kjøkkenhage
Mars blir en grønn måned, og årets kjøkkenhage-sesong er i gang i vinduskarmen!

Mars står på trappene, og jeg gleder meg til å feire min 30-årsdag, til varmere vær og til å se at snøen gradvis blir borte! Jeg har startet med forkultiveringen av noen grønnsaker, urter og blomster som skal settes ut når faren for frost er borte, for motpolen (eller hjelperen) til månedens nyttårsforsett i mars er å dyrke selv, og selve nyttårsforsettet er vegetarianer/veganer!

Siden jeg er gravid med de lyster det fører med seg og Trulte er inne i en viktig vekstperiode vil jeg ikke kutte ut meieriprodukter som melk, ost, is, sjokolade og biola. Jeg vil derimot holde meg unna kjøtt, fisk og egg og prøve å holde meg unna biprodukter laget av dyr som honning gelatin. Vegetar er nok mer innafor å kalle denne måneden.

Jeg er spent på hvordan dette går, og jeg kommer til å dele det jeg spiser både her og på Instagram, så det er bare å følge med! Helt ærlig tror jeg dette blir verst for Thomas, som begynner å prate om bacon når jeg tar opp temaet om vegetar-måned.

Har du tips til nettsider, oppskrifter eller annet? Del gjerne!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s