DIY, Inspirasjon

Hjemmelaget 2

Jeg fortsetter å dele innleggene for februar inn etter rom, og i dette innlegget har jeg samlet opp de produktene på badet som jeg har laget selv. Det er veldig mange produkter du kan lage selv for å redusere avfall, men også for å redusere antall kjemikalier huden kommer i kontakt med. Det er også et stort pluss at de fleste ting du kan lage selv av produkter ikke trenger så mange ingredienser og at det er veldig gøy å leke kjemiker på kjøkkenbenken!

såpe,sminke, pads
Sminkepads, såpe og sminke lages selv, mens sminkefjerner er kokosolje. Gøy å prøve litt forskjellig!

Jeg lager såpe selv, som jeg og Thomas bruker til håndvask. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg stoler ikke nok på den til å bruke den til hårvasken i dusjen. Kanskje jeg bare må finne riktig oppskrift? Såpe er uansett noe som sparer oss for unødvendig emballasje, kjemikalier på huden og mengden mikroplast som slipper ut gjennom sluket. Oppskrift finner du her og her.

Ting to det går helt fint å lage selv er pads til å fjerne sminke med. Disse hekles enkelt med bomullstråd og brukes nesten i det uendelige. Om du da i tillegg bytter sminkefjerneren til for eksempel kokosolje minimerer du virkelig mengden avfall og emballasje i tillegg til kjemikalier huden kommer i kontakt med. Oppskrift finner du her.

Sminke er noe jeg har laget før, og som var veldig enkelt både å lage og å bruke. Problemet med hjemmelaget sminke er at det ikke tåler vann i det hele tatt, så det kan ikke brukes om vinteren og ikke på regnfulle sommerdager. Men det er greit å ha i bakhånd, slik at man kan redusere bruken av vanlig maskara og eyeliner. Oppskrift finner du her.

deo,pomade,krem,salve
Leppepomade, krem, salve og deodorant er fryktelig lett å lage selv. Jeg er nå tom for krem, så det spørs om det ikke blir en porsjon til helgen!

Etter at jeg startet med hjemmelaget deo har bruken stagnert veldig. I starten hadde jeg en periode på ca to uker hvor svetten luktet veldig mye. Jeg holdt ut, og fortsatte å bruke deoen. Nå har jeg funnet at svetten min lukter mindre enn før byttet, så det er ikke nødvendig å bruke deo hver dag lenger. Deoen blir derfor kun brukt når jeg gruer meg til noe eller skal være aktiv, og den holder seg kjempegodt! Oppskrift finner du her.

Kremer, salver og leppepomade er også enkle ting man kan lage selv, og som ikke krever all verden av ingredienser. Noen av ingredisensene kan man i tillegg lage selv, sånn som for eksempel rosevann. Og det er så enkelt! Leppepomade finner du oppskrift på her, salve her og krem her.

Dette var innlegg to av månedens tema, som er «hjemmelaget». Gangen, hvor jeg har delt oppskrifter på handlenett og tøyposer, og badet har nå fått gjennomgå, og neste uke tar jeg for meg kjøkkenet! Bare å følge med!

Har du flere eller andre produkter du lager selv? Kom gjerne med tips!

 

 

1 tanke om “Hjemmelaget 2”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s