Inspirasjon, Tekstil

Hjemmelaget 1

Gjennom 2019 kommer tema for innleggene til å være motpolen eller det samme som månedens nyttårsforsett. Månedens nyttårsforsett for februar er shoppestopp, og motpolen blir da selvfølgelig hjemmelaget. Her i huset begynner en hel del å bli hjemmelaget nå, og det er så herlig! Det er ikke plass til så mange innlegg i måneden, så her har jeg valgt å sortere etter rom! Og det første er gangen!

Handlenett
Som perler på en snor. Her er de mest brukte handlenettene og tøyposene som stort sett alltid er med på en tur til butikken.

Det er ikke som om gangen her i huset inneholder hjemmelagde jakker og sko, men jeg lar gangen være det første innlegget for februar fordi det er der vi oppbevarer handlenett og tøyposer. Og det er så utrolig enkelt å lage i tillegg til at det sparer oss for utrolige mengder plast!

Det jeg liker minst av de håndarbeidene jeg kan er søm, og jeg syr med min bestemors Singer fra 70tallet som jeg ikke klarer å sy rette sømmer med. Men jeg synes likevel det er gøy å ha små prosjekter innimellom hvor jeg kan bruke en miks av ulike restestoffer på et produkt som er godt innafor mine evner.

Jeg har både sydde og strikkede tøyposer som er laget selv i tillegg til kjøpte versjoner i bomullsnetting. Handlenettene jeg har sydd er gjerne laget av 3 ulike stoffer, for å få klemt mest mulig farger inn på en gang, og jeg liker det! Om de synes i gangen blir de også noe man husker å ta med seg på butikken når man drar hjemmefra.

Om du vil lage selv finner du her oppskriftene på et lite handlenett  og et stort handlenett. Alt du trenger er i gunnen symaskin, saks, stoff, målebånd og litt kreativitet. I fjor var jeg så heldig å få dele oppskriften på hjemmelagede tøyposer på bloggen til BeEco, og oppskrift på det finner du her!

collage
Et fint knippe med handlenett og tøyposer jeg har laget selv. Alltid gøy å mikse farger og materialer for å få et produkt man liker kjempegodt!

Jeg fortsetter også neste uke med innlegg fra et rom hvor hjemmelagde produkter hjelper til med å redusere mengden plastavfall i huset, og neste uke er det badet som står for tur. Bare å følge med videre!

4 tanker om “Hjemmelaget 1”

  1. Hei, jeg var på møte i husflidslaget i går og der fant jeg nett som passer til frukt og grønnsaker .De var selvfølgelig produsert av vår driftige nye formann Mette Gunn. De var strikket (tror jeg) i tynt vevgarn og veide 9 gram . Den oppskriften må vi få tak i 👍😉
    Anne i skogkanten 🌲🌻

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s