Oppsummering nyttårsforsetter

Oppsummering januar

For 2019 har jeg ett nyttårsforsett per måned, og for januar var det å være sukkerfri. Dette har i grunn gått smertefritt for seg, selv om jeg har blitt observert siklende foran sjokoladen på butikken opp til flere ganger. I tillegg har jeg og Thomas hatt som mål å «bli ferdig» i løpet av januar. Og takket være god hjelp fra svigerfar og stefar har også det gått i boks! Toalett, barnerom, soverom og spiskammers er nå ferdig pusset opp!

collage
Alt var hvitt da vi flyttet inn her, og vi har nå satt vårt preg med fargerik tapet på toalettet, spiskammerset er blitt innredet med hyller, barnerommet har fått en kontakstvegg i tillegg til nytt gulv og soverommet har fått en makeover med maling, egendesignet sengegavl og nytt gulv.

Jeg skal ikke late som om alt som er foregått i januar har vært plastfritt og gjenbruk, for det aller meste er nytt, selv om det inkluderer maling, gulv og andre materialer. Vi har også kjøpt ny sofa, gardiner og stoler til spisebordet, men der vi har kunnet bruke opp igjen av møbler vi allerede hadde har de blitt brukt, vi har laget ting selv (som hodegavelen på bildet under), solgt det vi ikke skal ha lenger på Finn og vi har kjøpt inn restetapet for å gjøre om badet, spisebord fra Finn og lampeskjerm fra Billigkroken på IKEA.

sengegavl
Egendesignet sengegavl med hyller på ene siden. På veggen er det en stikkontakt på hver side av sengen, og for å nå tak i dem har vi hver vår luke ved gulvet. Nattlampene har smartpærer som lar oss styre dem med fjernkontroll i stedet for å ha synlig ledning.

Når det kommer til godteri, kan det på jobb være opp til flere dager i uka at smågodt, sjokolade og andre søtsaker blir spist og at jeg i tillegg «unner» meg godteri når helga kommer. I januar har det vært helt slutt på alt, og det har vært veldig godt! Jeg har i stedet drukket vann og spist fersk og tørket frukt i tillegg til grønnsaker og dipp til kos.

Dette er noe jeg gjerne vil fortsette med, så i februar skal jeg ha sukkerfrie ukedager, slik at jeg faktisk unner meg noe godt i helgene. Thomas tar seg gjerne en kald øl ved slutten av uka, og siden jeg er gravid kan ikke jeg lenger det, så hvorfor skal ikke jeg kunne spise sjokolade? Rett skal være rett!

grønnsaker og dipp.jpg
Det er mye man kan kose seg meg i helgene som ikke er godteri! Lag din egen dipp med gresk yoghurt og litt lime, herlig!

For februar er det planlagt at nyttårsforsettet er «shoppestopp». Dette vil innebære en måned hvor vi i utgangspunktet ikke får kjøpe noe nytt. Her har vi to unntak, og det er belysning og barnerom. Vi holder på å gjøre klart huset til Trulte kommer, og det eneste vi har så langt er en vogn og stor mangel på lamper. Selvfølgelig ser vi etter brukt, men dette er det eneste som kan være nytt.

Akkurat slik som tema for innleggene i januar har vært «endringer» og jeg har skrevet om de ting som kommer til å ha en innvirkning på livet mitt i 2019 vil også februar få sitt eget tema som påvirker innleggene. Februar er måneden for shoppestopp og motpolen til det er jo å lage ting selv. «Hjemmelaget» er derfor bloggtema i februar.

Jeg gleder meg til februar, ikke minst fordi det da er flere ting her i huset som endelig blir ferdig. Det er så gøy å se at prosjekter vi har startet på siden vi flyttet inn nå kan kalles helt ferdig. Jeg vet ikke om dette er det som kalles for «å bygge rede», men gøy er det uansett!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s