Inspirasjon

Nytt år, nye muligheter

2018 var et fantastisk år for meg; året hvor jeg startet denne bloggen, kjøpte meg hus, fikk sponsorer, høstet komplimenter og fikk høre om ting folk gjør hjemme hos seg for å redusere. Det var et inspirerende år som jeg brukte til å holde på med det jeg ville, og som lærte meg utrolig mye om meg selv og om verden jeg lever i. Og etter en så god start på eventyret kan jeg ikke gi meg med det!

collage
I 2018 publiserte jeg 103 innlegg, og temaene på bildet er et bittelite knippe av det jeg skrev om! Jeg lærte så utrolig mye!

I og med at det ble såpass mye å sette seg inn i av oppskrifter, teknikker og tankesett ble bloggen til tider rotete og jeg skrev om alt og ingenting for å kunne fortsette å engasjere lesere. I 2019 skal jeg begrense meg til visse tema og gjøre noen få oppdateringer her og der for å gjøre bloggen enda mer komplett.

Et spørsmål som dukket opp ganske tidlig for meg var om jeg skulle skrive på engelsk og derfor få flere lesere, men jeg er norsk og jeg vil skrive på norsk for å kunne dele det jeg gjør med de her til lands, og eventuelt i utlandet, som ønsker å gjøre det samme. Det er veldig mange som driver med det samme i Norge, og det er trygt å kjenne at det finnes et nettverk for dette.

filter
Det første grønne byttet i 2019: sydde kaffefilter! Jeg liker dem!

Bomullspads, q-tips, balsam på flaske, oppvaskkost og tannkost i plast, flytende såpe til håndvask, sminkefjerner, plastfolie, brødposer og å tørkepapir var noen av tingene som ble byttet ut eller kuttet ut i 2018 for å gi plass til mer bærekraftige alternativer som såpestykker, bivokspapir og heklede pads.

I desember brukte vi opp kaffefiltrene til MoccaMasteren og gikk derfor til innkjøp av sydde kaffefilter fra BeEco, og jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere gjør samme byttet. Funker helt fjell!

Mine egne forsetter for i år går ut på å utvikle bloggen videre og å se hvor dette tar meg i tillegg til å fortsette det jeg har begynt på når det kommer til å minimere mitt fotavtrykk.

Thomas og jeg har satt oss noen nyttårsforsetter for 2019, men alle er ikke helt spikret enda. Vi vil gjerne ha et løfte per måned, og noen er bestemt allerede. Kom gjerne med forslag som kan fylle inn de blanke månedene under!

forsetter
I hele måneder skal Thomas og jeg prøve oss frem med nyt oppskrifter, smaker og prosjekter som bidrar til å redusere vårt fotavtrykk.

Har du forslag til hva vi kan gjøre i februar, april, mai, juni og oktober? Kom med det!

4 tanker om “Nytt år, nye muligheter”

 1. Oktober kan være en måned hvor en lufttørke epleskiver og fermenterer grønnsaker. Lærer seg konserveringsmetoder hvor man er uavhengig av elektrisitet.

  På våren kan man prøve seg fram med varmbenk av halmbunter og hestemøkk for tidlig dyrking av grønne gleder!

  Siden dere ikke vil bruke plast, er våren også tid for å forberede såing i potter laget av f.eks avispapir. Til det finnes det pottemaker, kanskje dere har en? Hvis ikke selges den av http://www.solhatt.no

  Lykke til med de hårete målene👍

  Liker

  1. Her var det mye bra forslag, Anne! Likte spesielt godt såing i avispapir og lignende for å unngå plast på våren, og å tørke og fermentere på høsten er noe jeg har hatt lyst til å prøve en stund. Spennende!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s