Julekalenderen 2018

14.

Give Away!

Det er fredag og endelig helg igjen! I Norge har jo fredagstacoen blitt vår nasjonalrett, om man er student og spiser taco med kjøttdeig, løk og ost eller om man kliner til med ananas, gucamole, rømme, mango og alt mulig annet digg man måtte ønske. Om man da skulle kjøre på med masse digg tilbehør vil det bli rester til overs, og nå kan man pakke det inn helt plastfritt!

alle
Dette blå bivokspapiret gav jeg søstra mi til bursdagsgave i mai, og nå vil jeg gjerne gi bort et bivokspapir til.

Vi har byttet ut folie, fryseposer og brødposer med bivokspapir, og vi kommer aldri til å gå tilbake til plasten. Bivokspapir kan man kjøpe i forskjellige størrelser og farger eller lage det selv. Nå man har tatt det i bruk kan det gå en god stund før det kanskje er behov for en oppfriskning.

Om det skulle trenge en overhaling er det bare å legge det i ovnen på et bakepapir på minste temperatur, og det vil bli så godt som nytt! Om det ikke er mulig å redde det kan man kompostere det, siden det er laget av materialer fra naturen, som bomull, treharpiks, bivoks og jojobaolje.

Har du byttet ut et vanlig plastprodukt med noe mer bærekraftig? Som bivokspapir, bomullspads eller tøyposer?

Når man først blir obs på det kan man se at plast finnes overalt i huset. For eksempel, om du kjøper te i ferdige teposer er boksen pakket i plast og så er teposen laget av syntetisk materiale som inneholder bittesmå biter av mikroplast.

Kommenter med ditt favoritt-alternativ til plast eller engangsartikkel for å være med i trekningen om å vinne bivokspapiret. For at jeg skal kunne kontakte deg må du enten sende meg melding med kontaktinfo via Kontakt eller skrive med brukernavnet ditt på Instagram når du kommenterer her.

Vinneren vil bli kontaktet i løpet av dagen og annonsert i morgendagens innlegg. Du må være bosatt i Norge for å vinne.

ferdig
Et bivokspapir 37 x 30 cm venter spent på sin nye eier. Orange stoff med noe som ligner kongler som trykk.

4 tanker om “14.”

  1. Bruker handlenett når jeg handler mat. Har fått et slikt et som er laget sukkerrør på Coop. Og kjøpte en litt større i Danmark. Husker de neeesten hver gang jeg drar på butikken… 😜

    Liker

  2. Vi har også byttet ut plastposer med tøynett, som flittig er i bruk! Har også gått til innkjøp av bivoks-papir, men siden vi er flere i familien trenger vi fler! 😍

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s