Tekstil

God-skjerfet

Reklame

For noen uker siden publiserte jeg et innlegg om de prosjektene jeg har gående nå. Blandt kofte, votter og annet smått finner man dette skjerfet i herlig garn av mohair og silke fra Hobbii. Jeg er veldig glad i varme farger, og dette garnet i loddent, sennepsgul perfeksjon blir et nydelig skjerf som jeg gleder meg til å bære rundt halsen! Det er enkelt utført, og så lenge du kan å strikke rette og vrange masker klarer du også å strikke dette.

skjerf

Jeg synes det er perfekt at garnet ikke har blitt blandet ut med noe syntetiske materialer, slik som loddene garn ofte er. Kid Silk er laget av 70% mohair og 30% silke, noe som gjør det loddent, men samtidig mykt.

Jeg la opp 134 masker på rundpinne 5. Jeg er glad i store skjerf, og ville derfor at dette skulle bli veldig bredt, selv om det tar litt lenger tid å strikke. Vurderte en stund å sy det sammen i kortsidene for å lage et rundskjerf, men det ble ikke noe av, siden jeg glemte meg og startet med vrangbord.

Strikk første pinne rett før du starter på vrangbord ved å strikke 2 rett og 2 vrang. Vrangborden bør være 4 cm høy. Strikk så rillestrikk, altså rette pinner frem og tilbake før du begynner med hull som vist på bildet under og forklart under der igjen. Jeg tok bordene med rillestrikk like høye som vrangborden, altså 4 cm.

hullrad
1 maske rett, deretter annenhver kast og 2 r sammen ut pinnen. Kastet gjøres som på bildet ved å legge tråden oppå pinnen.

Strikk den første masken rett. Ta så et kast på pinnen før du strikker de neste maskene rett sammen. Gjenta dette ut pinnen og avslutt med en strikket maske. Gjør et kast ved å legge tråden oppå pinnen, slik som på bildet over.

Deretter strikket jeg 3 pinner rillestrikk før jeg tok en ny pinne med huller. Dobbelsjekk etter hver hullrad at du har like mange masker på pinnen som da du startet.

Etter de to hullradene strikker jeg igjen rillestrikk, fortsatt en bord på 4 cm, før jeg lager to nye hullrader. For å lage mer mønster ut av hullene kan man lage tegninger som hjerter på midten av skjerfet eller plassere hullene i en slags spiral. Bare fantasien setter grensene!

skjerf
Jeg har ikke prioritert skjerfet den siste tiden fordi mye har skjedd, andre prosjekter tar mer tid og vi har hatt besøk. Men litt lenger har jeg da kommet!

Nå nærmer julen seg med stormskritt og jeg er nesten klar med innleggene som skal til for å gjennomføre mine aller første julekalender her på bloggen. Dette vil ikke bli en kalender med bare giveaways, men med tips og inspirasjon innimellom. Noen giveaways vil det selvfølgelig bli. Følg derfor med neste uke for informasjon om kalenderen og en aldri så liten introduksjon av meg selv!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s