DIY

Bade i champagne!

Jeg har aldri prøvd badebomber før, mest fordi jeg ikke har badet så mye i et badekar siden jeg var yngre, men nå har vi altså kjøpt hus med badekar, og da er ikke dette tiden for å spare inn på kosen og jeg har hørt at å ha en badebombe i vannet gir en følelse av å bade i champagne. Jeg har derfor googlet meg frem og funnet MASSE ulike oppskrifter og ville i denne omgang teste oppskriften til DIYProjectsForTeens. Jeg har valgt å bruke lavendel som eterisk olje og derfor lilla konditorfarge.

ingredienser
Med disse enkle ingrediensene kan man lage så mangt! Blandt annet badebomber.

Jeg ville også lage badebomber fordi jeg fikk forespørsel fra en kollega etter at han kjøpte badebombe til sønnen sin, og den var proppet full av bittesmå plaststjerner som kun blir med vannet ned i sluket, og der hører de absolutt ikke til! Lag det selv, så vet du hva det inneholder og du slipper mikroplast!

Etter å ha sett over de ulike oppskriftene jeg fant på nett, fant jeg det best å bruke noen andres oppskrift, da det må stemme med forholdene mellom bakepulver og sitronsyre for å få det til å boble på rikitg måte. Jeg håper det er greit for dem at jeg deler oppskriften deres, som var lettest å følge på deres side om man ser på videoen helt nederst.

For å lage badebomber trenger du:

2,3 dl natron

1,1 dl sitronsyre

1,1 dl epsom salt

1 ts vann

2 ts eterisk olje (Det blir luktende mye, så neste gang går jeg ned til 1 liten ts)

3 ts olivenolje

Konditorfarge

Bolle til det tørre og en til det våte

Visp

Former

Bland alt det tørre i en bolle og alt det våte i en egen bolle. Ha også oppi eteriske oljer og konditorfarge i bollen med det våte. Jeg har brukt lavendelolje og derfor lilla konditorfarge, men her er det bare å mikse og matche ut i fra det du allerede har eller har lyst på.

Jeg var usikker på hvor mye konditorfarge jeg måtte ha oppi, så mine bomber får bare et såvidt lilla skjær, men det har ingenting å si!

Nå kan du blande det sammen i den ene bollen og røre det godt sammen med vispen. La hele røra bli farget! Rør med en gang du heller det våte oppi det tørre siden det begynner å bruse med en gang!

Ha så massen oppi formene og press det godt sammen slik at det ikke smuldrer for lett når de er ferdig. La det tørke over natta før du bruker dem eller pakker dem inn om du vil gi dem bort.

Jeg tror at det kanskje er litt for mye væske i denne oppskriften, fordi jeg lot dette stå over natten, og som du ser på bildet under hadde alle sammen est ut av formene til morgenen etter.

formene
Ser ut som små muffins, men dette er altså hjemmelagde og plastfri badebomber. Lukter mye, men godt!

Når du kjøper badebomber i butikk er de pakket i plast, men hva med å putte dem i fine papirposer som du kan skrive en hilsen på? Eller pakke dem inn i et fint stoff med en sløyfe på?

gave
Restestoff og garn som passer med lillafargen som så vidt skimtes på selve badebombene.

Jeg har kommet et lite stykke på skjerfet jeg viste frem i forrige innlegg, Multikunstner, og selv om det ikke er i nærheten av ferdig vil jeg veldig gjerne dele oppskriften på det i neste innlegg. Og så er det jo bare 16 dager til jeg setter i gang min første julekalender med bloggen min, og jeg gleder meg!

1 tanke om “Bade i champagne!”

  1. Tilbaketråkk: 21. – Hjemmelaget

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s