DIY

På’n igjen!

Hei igjen! Jeg tok meg to ukers ferie fra bloggen for å bruke en uke på flytting og en uke ferie fra jobben for å kunne komme i gang i det nye huset til Thomas og meg. I stedet har det nå blitt tre uker bloggfri, siden en uke ble brukt til flytting, mens de to andre har jeg vært sengeliggende og har nesten ikke fått gjort noe i huset! Men en ting har jeg fått gjort, og den vil hjelpe oss med å få redusert matavfall, papirbruken og la oss holde oversikt over innkjøpene våre.

alt
På veggen ved kjøleskapet henger nå kalenderen, tømmekalenderen og ukesmenyen. Full kontroll!

Dette er noe jeg har skrevet om før, og det er at man kan holde forbruket og utgiftene nede om man planlegger bedre og derfor drar sjeldnere på butikken. Frem til vi flyttet brukte vi et ark fra en kladdebok for å skrive ned ukesmenyen og handlelisten på en liten blokk som alltid var i nærheten av en penn.

Søndager ble en fast dag hvor vi gikk igjennom fryser, kjøleskap og tørrvarer for å se hva vi hadde. Om vi har linser kan vi jo lage linsesuppe en dag, og hva mangler for å kunne lage nettopp det? Sett det på handlelista! Denne rutinen har vi hatt i ganske mange år nå, og jeg synes det er veldig trivelig å sette oss ned med det sammen og å dra på butikken sammen.

planlegging

Nå som vi har flyttet inn i huset vårt har vi derimot laget en tavle til ukesmenyen, slik at vi ikke lenger trenger å bruke ark eller notatbøker som vil bli kastet. Tavlen er malt med tavlemaling og hver søndag kan vi viske bort måltidene fra uken som har vært og starte på en ny uke med nye muligheter.

Det du trenger for å lage din egen tavle er:

Hobbyplate fra feks Maxbo, vi brukte furuplate på 40 x 120 cm.

Hvit sprittusj

Tavlemaling, vi kjøpte vår fra Maxbo

Pensel

Krok eller lignende for å henge opp

Jeg gav tavlen 3 strøk før jeg tegnet på med hvit sprittusj. Her kan du tegne på og dekorere akkurat som du vil. Jeg valgte å holde det enkelt, slik at jeg heller kan dekorere med kritt om jeg ønsker det.

nærbilde
Den ferdige tavlen. Veldig fornøyd med den, og jeg vet at den kommer til å bli flittig brukt og dekorert!

Jeg skulle egentlig bruke bloggferien min på å forberede nye innlegg og et par giveaways, men på grunn av sykdom har jeg ikke fått gjort noe av det. Jeg vet derfor ikke hva neste innlegg kommer til å handle om enda, men før du vet ordet av det er jeg tilbake med noe som forhåpentligvis vil inspirere! Kom også gjerne med forslag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s