Fra kjøkkenhagen har jeg så langt høstet jordbær, ringblomst, knutekål, blomkål, purre, grønnkål, rødbete, potet, ruccola og sukkererter. Amarant får stå litt til og artisjokk ble ingen suksess. Jeg var uti der på søndag for å samle inn de frøene som var klar, som ruccola og ringblomst, og for å ta inn de siste grønnsakene. Noen lar jeg stå for å se om de vil blomstre til neste år, slik at jeg kan ta frø fra dem da. Men de siste grønnsakene er tatt inn og kom godt med i denne herlige linsesuppen. Bon apetitt!

Kålrot, rødbete og chili i denne suppen er fra egen kjøkkenhage, og chilien ble tatt av planten sin for å bli brukt i suppen. Og den følelsen der, den er god altså! Jeg har i år vært så heldig å få låne en plass på småbruket til mamma og Steinar, og det er jeg evig takknemlig for!

For å lage rød linsesuppe trenger du:
3 dl røde linser
1 løk i terninger
1 stor gulrot i terninger
1 liten rødbete i terninger
1 middels kålrot i terninger
1/2 finhakket chili
3 fedd finhakket hvitløk
1 ss ingefær
1 boks hakkede hermetiske tomater
8 dl grønnsakskraft
Salt og pepper
Eventuelt creme fraiche og godt brød til servering
Start med å kutte alt og gjøre det klart. Kok linser etter anvisning på pakken og lag ferdig buljong om du bruker terninger.
Fres så løk, gulrot, rødbete og kålrot i litt olje til løken er myk. Ha så oppi chili og hvitløk og la et putre i et par minutter. Nå heller du over kraften og de hermetiske tomatene og gir det et oppkok. Smak til med ingefær, salt og pepper.
La dette stå å småkoke i ca 10 minutter til grønnsakene er møre. Slå vannet av linsene og bland de inn i suppa litt før servering.

Jeg gleder meg allerede til neste sesong, særlig fordi jeg da skal lage min egne kjøkkenhage i min helt egne hage, i stedet for å ha den på Stange. Da kan jeg pusle litt i den hver dag! Jeg har enda ikke bestemt meg for hva jeg skal skrive om neste uke, så her er det bare å følge med!
🙂
1 tanke om “Årets sesong, takk for det!”