DIY

Godt for deg, godt for planeten

Om man er alene en kveld og vil kose seg litt ekstra er det digg å skru av tven og unne seg et lite hjemmespa. Hårkur, ansiktsmasker, godtluktende såper og skrubb er skikkelig godt, men det er så dumt at mange av disse produktene er pakket inn i plastemballasje når det er kun nok til en behandling. Det er også synd at produktene inneholder mikroplast og så utrolig mange kjemikalier som ingen vet hva er. Lag derfor produktene selv, så vet du hva de inneholder, og du får slappet skikkelig av!

ingredienser
Roseblader og grovt, brunt sukker lukter godt og gjorde godt for huden min.

Jeg fikk låne boka «Vintage livsstil» av Cecilie Larvåg fra en kjær kollega, og inni der fant jeg masse inspirasjon til produkter man kan lage selv i tillegg til tips og råd for å redusere mengden kjemikalier man bruker til hverdags. Honning, bakepulver og roseblader var noen av tingene som ble nevnt flere ganger, da det kan brukes til så mangt!

I boka fant jeg oppskiften på kaffeskrubb og  ut fra den lagde jeg min egen oppskrift på roseskrubb, siden jeg har vært ute for å plukke roseblader i sommer, og disse har nå tørket og venter nå på å bli brukt til noe skikkelig digg.

For å lage din egen skrubb trenger du:

30 g olivenolje

100 g sukker, jeg har brukt FairTrade rørsukker strø, grovere enn vanlig sukker

Tørkede roseblader

Om du vil lage saltskrubb anbefaler jeg ikke å bruke grovt havsalt. Det ble alt for grovt!

Riv rosebladene opp i mindre biter før du blander dette sammen i en skål eller et glass med lokk. Om du bruker et glass med lokk kan dette fint stå i dusjen eller ved siden av badekaret til neste gang du skal bruke det.

Før bruk er det greit å røre i blandingen, da oljen synker til bunnen når du lar det stå.

Når du da skal bruke det vasker du deg som vanlig før du gnir dette utover på kroppen. Sukkerkornene vil da oppløses etter å ha fått bort tørr hud. Denne er nok for grov til å bruke i ansiktet, men da kan man jo bruke vanlig bordsalt eller fint sukker.

Et annet tips for å få redusert avfallsmengden fra slike produkter, er å bruke en klut til skrubbingen. Kluten kan du bruke om igjen og om igjen, og da kan man jo kjøpe for eksempel en i lin, da lin er litt grovere enn bomull.

Ferdig
Så enkelt kan det gjøres! Sukker og olje sammen med noen roseblader. Helt plastfritt!

1.september flytter jeg og Thomas inn i vårt helt egne hus, og der er det badekar! Alenetid skal da bli komplett med stearinlys, en god bok og hjemmelagde produkter som skummer og lukter godt, og det skal bli herlig!

Men mens jeg venter på noe godt, fortsetter bloggen som før, og neste uke er jeg tilbake med oppskrift på noe godt jeg har laget med siste rest fra kjøkkenhagen. Følg med!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s