DIY

Mirakelsalven

Da jeg var i Hellas fikk jeg prøve en salve laget på blandt annet bivoks og olivenolje, og den var så god! Både jeg og Thomas var solbrent da vi kjøpte den, og den var kjølende på huden og gjorde virkelig nytta si. Jeg kjøpte derfor med meg et lite glass, og har nå prøvd å «kopiere» den, siden et lite glass med salven var litt dyrt. Salven fra Hellas luker godt av lavendel, og nå har jeg klart å lage min egne variant som lukter av teetree- olje.

Hellas
Et lite glass med lavendelsalve fra Fabbrica på Lefkas.

For å lage din egen salve trenger du:

100 g olje

Friske blader fra rose, ringblomst, lavendel eller annen nytteplante

25 g bivoks

15 dråper eterisk olje, kan sløyfes

Jeg dyrker ringblomst i kjøkkenhagen min, og derfra har jeg nå plukket blomster som jeg har ribbet for blader. Disse bladene har jeg puttet på et syltetøyglass og dekket det med olivenolje. Etter 9 dager har olivenoljen trekt til seg lukten fra ringbomsten.

ringblomst
Fra fine ringblomst til blader i olivenolje. Etter en uke begynner oljen å lukte som en blanding av de to og kan fint brukes i salven.

Sil av oljen og mål opp med bivoks i en bolle som kan stå over vannbad. La dette stå over vannbadet til bivoksen smeltes. Nå kan du ha oppi dråpene med eterisk olje for å sette ekstra lukt på salven om du ønsker det.

Jeg heller den varme væsken rett over på et rent glass og mens dette står og kjøler seg av rører jeg med en spisepinne. Men her kan man også røre i bollen før man har det på glass og heller bruke en slikkepott.

Grunnen til det er at når bivoksen stivner får salven en hard overflate, og den kan være vanskelig å bryte når det har kjølt seg helt ned. Med en slik salve skal man bruke litt når den først brukes, og da er det tungvindt om man må grave seg ned i glasset. Bryt derfor opp i massen under omkjøling eller rør rundt med en gaffel etterpå.

Siden salven er laget på bivoks og olivenolje holder den seg lenge, men ha den på rene glass og ikke oppbevar den varmt. Jeg har min på badet eller soverommet.

før og etter
Salven før og etter avkjøling. Ser litt ut som honning, men ferdig konsistens er mye hardere.

Denne salven er god til blandt annet brannsår, solbrenthet, tørr hud og myggstykk. Min lukter av teetree og er derfor litt oppfriskende. Hva lukter din av? Neste uke er jeg tilbake med noen tips som kan hjelpe deg å redusere forbruket ditt ved å ta tak i utgiftene dine først. For man kan jo ikke være en forbruker uten å kjøpe noe.

1 tanke om “Mirakelsalven”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s