Hage

Kjøkkenhagen

Mens tomatplantene stortrives i vinduskarmen, har jeg nå flyttet mange av de andre plantene våre til Stange. Der har vi fått en egen jordlapp på småbruket til mamma og stefar Steinar og jeg har gjort klart bed på åkeren til dem,  slik at de kan stå ute i sommer. Og noen av de plantene er allerede flyttet ut! Mye jobb gjenstår, men det er noe fantastisk ved å være ute om våren.

tomatene
Tomatene mine har rukket å bli ganske store. Krukketomater på øverste hylle og vanlig tomat nederst.

I noen timer har jeg brukt en hakke for å få jorden løs nok til å plante i og for å få bort det verste ugresset og røttene deres. I går ble en del ferdig, og jeg kunne plante ut 5 av 11 sorter i ferdige bed med stier rundt.

Og det er så godt å få fingrene ned i jorda og kjenne at energien kommer tilbake etter en mørk vinter og en alt for lang vår! I tillegg skinner sola, fuglene kvitrer og jeg står på åkeren og nyser voldsomt på grunn av allergier.

Men et par nys og litt snørr kan ikke stoppe meg. Jeg elsker å være ute, og jeg har fått helt dilla på å dyrke for å følge med på om det kommer noen spirer som kan bli til noe digg!

grønnsaker
Noen av disse herlighetene har blitt flyttet ut, mens noen må vente et par dager til.

Jeg holdt på i åkeren på mandag og torsdag, og etter det var jeg nokså sliten i ryggen. Så på slutten på torsdag bestemte jeg meg for å plante ut noen av grønnsakene mine for at mamma skulle få mer plass i drivhuset sitt. For det er der alt står som mellomlagring før det går i jorda.

Grønnkål, jordbær, ringblomst, rødbete og kålrot ble plantet ut, og jeg er spent på om de vil overleve. Tenk om det kommer en frostnatt og tar kverken på alt?

åkeren
Her er grønnkål, jordbær, ringblomst, rødbete og kålrot blitt plantet i bedene jeg har laget. Dårlig bilde, men bare vent til de blir litt større!

På søndag får jeg med meg Thomas for å få gjort mer på åkeren og kanskje plante ut flere sorter. Vi har jo fortsatt purre, artisjokk, ruccola, solsikke, knutekål og amarant som skal ut i åkeren. Vi har ikke så mange av hver sort, men det er forstatt utrolig gøy å holde på med!

Jeg trodde amarant var en type blomst, så jeg har plantet dem i en potte, og det som kom opp var jo fint! Men det viser seg altså at er en kornsort. Har du noe erfaring med å dyrke amarant? Eller å spise det for den saks skyld?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s