Zero Waste Challenge

30. Reduser

For å kunne endre vanene dine, få produsentene til å forstå og å gjøre ditt for å redde verden, er det første steget å redusere. Å redusere er det steget du kan ta som vil endre mest i livet ditt. Det hjelper for eksempel ikke å plukke opp søppel etter andre om du ikke er villig til å redusere din egen avfallsmengde. Dette gjelder i grunnen ikke bare for forbruket ditt, men på de fleste ting i livet.

reduser
Reduser noe i livet ditt, aller helst forbruk og avfall! Bilde fra GreenMom.

Om man vil utgjøre en forskjell slik verden er nå, så er det første steget å redusere. Du må redusere avfallsmengden din, redusere forbruket ditt og du tar sikkert ingen skade av å redusere mengden ting du eier.

Da jeg startet denne prosessen var jeg veldig stressa. Å finne og prøve meg frem til gode oppskrifter for å kunne lage egne produkter tok veldig mye av tiden min i tillegg til at jeg ble utrolig stressa av utsagn som «om bare noen få år består havet av mer plast enn av fisk» eller «mirkoplast er overalt».

Jeg startet i september, og etter 8 måneder har jeg begynt å skjønne at alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Jeg kan ikke gjøre alt, jeg alene kan ikke redde verden! Men jeg kan gjøre noe, og det er å redusere!

Jeg har redusert plastforbruket mitt. Nå er det emballasje som er vår kilde til avfall, og til og med der har vi kuttet ned masse! Eiendeler i hjemmet er redusert. Fra å ta vare på alt og å ikke ha plass til det vi eier i leiligheten vår, har vi nå gått igjennom ALT! Noe er kastet, masse er donert og noe er blitt solgt. Og det er så godt å ha plass!

Og i tillegg til dette har vi redusert forbruket vårt. Vi handler ikke klær med mindre det absolutt trengs og pynteting til hjemmet er det helt slutt på. Dermed har vi også redusert pengebruken, noe som fører til at vi får spart penger til det vi ønsker oss, som ferietur, eget hus, ingredienser og materialer til prosjektene mine eller rett og slett til buffer.

før og etter
Ved å ta et oppgjør med skuffer og skap hjemme har jeg fått redusert mye av det vi hadde tatt vare på i hjemmet. Dette er fra klesskapet mitt.

Det er viktig å huske på at man ikke kan kvitte seg med alt man eier, for det finnes ikke noen god måte å håndtere det enda. Kast derfor ikke masse rart i restavfallet, men sorter det skikkelig om du først skal redusere eiendelene dine! Og ikke kast for å kaste! Om noe kan brukes, doner det bort eller lag noe nytt av det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s