Zero Waste Challenge

28. Lag det selv

Det er mye man kan gjøre for å redusere plastavfallet sitt, og for meg har det vært utrolig gøy å se alt man kan lage selv for å endre vanene sine! Jeg er så glad for at jeg har startet på denne ferden, for det har virkelig åpnet øynene mine for en ny verden av oppskrifter, tips og triks. Jeg har delt en del av oppskrifter på bloggen fra før, så i innlegget her er det linker som vil sende deg omkring på bloggen min til de «fire store» som har spart oss for mest avfall. Enjoy!

pads-deo
Hjemmelaget deo og bomullspads. Er i bruk nesten daglig og har spart oss fra masse avfall!

Det som har spart meg for veldig mye avfall på badet er bomullspads. Jeg bruker dem hver dag, og det er utrolig godt å slippe å kjøpe dem, da de bare ble brukt en gang. Her er det bare å finne frem bomullsgarnet og lage dem selv! Oppskrift HER!

En annen ting som kanskje ikke har spart inn på bruken av plast, men heller bruk av kjemikalier og parfyme vi utsetter huden for er å lage vår egen deo og fuktighetskrem. Jeg brukte opp min deo i september/oktober 2017 og har ikke tenkt å gå tilbake til butikkjøpt. Thomas har derimot hamstret deoderanter de siste årene, så han må bruke opp de 4 han har i skapet før han kan bytte til vår hjemmelagde som du finner oppskriften på HER!

Til håndvask og kroppsvask har vi byttet til hjemmelagede såpestykker, og det er også noe vi ikke kommer til å bytte bort. De er lette å lage og gode å bruke. Vi har begynt å eksperimentere med farger og lukter nå, og det resultatet vil jeg dele med dere når vi får det til, men til da finner du grunnoppskriften HER!

På kjøkkenet er det helt utrolig å tenke på at vi hadde plastfolie i skuffen før. Når du har byttet til bivokspapir trenger du absolutt ikke mere plast på kjøkkenet, det er en helt revolusjonerende produkt som burde finnes i alles hjem! Oppskriften på det, og litt andre greier, finner du HER!

bivoks-såpe
En haug av bivokspapir i ulike størrelser, noen hjemmelaget og noen fra BeEco, og en bøtte med såpestykker. Det skal godt gjøres å lage bare en!

Jeg synes at dette begynner å bli et langt nok innlegg, og ved å følge linkene rundt omkring på bloggen min, finner du frem til mye snaskens du kan bruke i hjemmet for å redusere avfallet og bruken av plast. Har du prøvd å lage noe av dette? Gi gjerne tilbakemelding på dine erfaringer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s