Zero Waste Challenge

27. Helgevask

Reklame

Det er endelig fredag, og kanskje du har planer for helgen? Eller kanskje du er sliten etter en lang uke på jobb? Uansett er det godt å slappe av på fredagskvelden med en dusj og kanskje til og med en ansiktsmaske. Jeg har prøvd meg frem en stund for å finne produkter til dusjen som kan erstatte vanlig shampoo og balsam i plastflasker som inneholder silikon og mikroplast. Og nedenfor kan du lese hva jeg har funnet ut så langt.

såpene
En hjemmelaget myntesåpe til kroppen, et stykke balsam og to stykker shampoo ligger klart til bruk ved siden av dusjen.

Jeg kan jo starte med å «informere» om at alle sitt hår er ulikt, så det som funker for meg trenger ikke nødvendigvis å funke for deg. Men jeg vil likevel dele mine erfaringer med deg, da jeg har prøvd ulike ting for å kutte ut plasten i dusjen. Prøv deg derfor frem du også, til du finner din favoritt.

Vi startet i september 2017 med å kutte ned plastavfallet i huset, og det første vi kuttet ut i dusjen var balsam, da jeg hadde en veldig god hårkur som hadde den samme effekten som balsam. Men så gikk vi tom for hårkur også, og da startet jakten på en erstatter.

I dusjen er det ikke bare balsam som kommer i plastemballasje og inneholder alt mulig rart, men også shampoo og dusjsåpen. Derfor brukte vi opp dusjsåpen vi hadde og erstattet den med såpe vi lagde selv, null problem! Oppskriften finner du HER!

Når det gjelder shampoo har jeg prøvd meg litt frem, med veldig varierende resultat. Noen shampoobarer gjør håret mitt veldig fett mens en annen gav meg nesten dreads. Men nå har jeg funnet min leverandør av både shampoo og balsam, i fast form!

Jeg har nemlig kjøpt shampoo og balsam i fast form fra LUSH. De lukter litt mye, men håret blir rent og kjennes ut som om du har brukt vanlig shampoo på det. Når du kjøper et såpestykke fra dem blir det pakket inn i papir og de er opptatt av at produktene deres ikke er testet på dyr, de har kuttet ut palmeolje og de gjør sitt for å redusere bruken av mikroplast i sine produkter!

shampoo-balsam
To typer shampoo og en balsam. Helt uten plast! Herlig! Fra LUSH.

I dusjen hos oss nå er det derfor nesten ikke noe plast! Thomas trener en del, og har derfor sin egen Head&Shoulders. Men utenom det er det såpestykker det går i i dusjen. Og om vi vil skrubbe eller gjøre annet for å pleie huden bruker vi bare en klut. Enkelt og greit! Jeg har ikke funnet noe god løsning for barberskum enda, så om du har noen tips, kom med det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s