Zero Waste Challenge

26. Gjendyrking

De fleste vet at det egentlig ikke skal så mye til for å kunne dyrke din egen mat. Men visste du at man kan dyrke frem igjen noe av den maten du kjøper på butikken? Jo, det finnes visse matvarer som du kan bruke i maten din for så å sette det i vann og som ren magi vil noe gro ut igjen! Og i innlegget her får du noen eksempler på nettop det.

gjendyrking
Her er det gulrot, vårløk og salat som har begynt å gro ut igjen.

Blandt annet purre, vårløk og ulike salater er planter du kjøper med «røttene» i behold, og så fort de får tilgang på fersk vann vil de begynne å spire igjen.

Dette er jo ikke noe som vil redde verden med det første, men det gir deg noe morsomt å holde på med og om du får liv i purren igjen har du spart deg i hvertfall en tur på butikken for å kjøpe en purre som kanskje ikke er dyrket økologisk og som mest sannsynlig er fraktet over lenger distanser.

Rotgrønnsaker eller tørkede erter er også eksempler på noe som vil begynne å spire om du setter det i vann. Rotgrønnsaker, som gulrot eller kålrot vil bare gro frem bladene sine, mens erter kan du dyrke til en ny ertebusk og høste egne erter fra når den tid kommer.

gulrot
En slik liten gulrot er jo morsom å se på, og det kan brukes til noe godt.

Av gresset på for eksempel gulrøtter kan du lage pesto, eller du kan bruke gresset i salater eller som garnityr på middagen eller brødskiva. Å redusere avfallet ditt på denne måten er både gøy og nyttig. Vinn vinn! Har du prøvd deg på noe spennende gjendyrking? Kommenter gjerne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s