Zero Waste Challenge

22. Plukk opp!

Da snøen begynte å tine på Hamar fikk man øye på søppel overalt. Jeg tror det kanskje er lettere å kaste fra seg søppel om vinteren, for da blir det fort borte og man legger derfor ikke merke til det. Bare i fjor sommer var jeg en vanlig jente som ikke la så mye merke til det, men nå ser jeg søppel overalt! Det er jo så godt å være ute nå, når snøen straks er borte og det er mildt og fint. Så hvorfor ikke være litt fornuftig i samme slengen?

collage søppel
Sugerør, kaffekopper og lokk i tillegg til mye godteripapir eller annen emballasje er størstedelen av det vi finner. Få det bort fra naturen, og opp i en søppeldunk!

Jeg og Thomas har vært ute 3 ganger i april for å plukke søppel, og da tar vi med hver vår pose som vi plukker i. På den måten kan vi ha konkurranse på hvem av oss som får mest med hjem ved å veie posene når vi kommer hjem.

Da vil det også bli gøy å gjøre det, da vi begge er nokså glad i konkuranse. Og det er jo søppel overalt! Om man er flere som plukker kan man også spille «søppelbingo». På Instagram-kontoen til MakeLitteringPickingCool finner man et eksempel på slik bingo, men her man man jo lage en egen versjon ut i fra hva slags type avfall som finnes der du bor.

Om hver innbygger i Norge plukker opp en bit med søppel per dag, vil vi kunne plukke 5,2 millioner biter bare i løpet av en dag!

Å plukke søppel er noe som er populært nå, med ulike trender gjøre det på. Man har jo for eksempel «plogging», en blanding av plukking og jogging, i tillegg til en haug av utforinger som 2 minute beach clean, Hold Norge Rent, Surfers Againt Sewage og mange fler. Her gjelder det bare å støtte din favoritt og å gjøre det du kan for å hjelpe til!

30.april til 6.mai er det den store Ryddeuken, og man oppfordres til å plukke søppel ved å lage egen ryddeaksjon, melde fra om forsøplede områder eller å melde seg på noen andres ryddeaksjon.

holdNorgerent
HoldNorgeRent gir initiativ til å starte egne dugnader, finne en du vil være på eller rapportere om forsøplede områder. Under bildet finner du link til min dugnad, og det er bare å bli med!

Og da er det bra at du leser bloggen min, for jeg har arrangert en egen dugnad, og du er hjertlig velkommen til å bli med! Om du følger denne linken kommer du til min dugnad, og det er veldig lett å melde seg på, og veldig trivelig å bli med 🙂

Ved å kun plukke søppel på 3 korte gåturer på Hamar har jeg og Thomas plukket nesten 7 kg med søppel! På de turene har vi plukket opp snusbokser, engangskopper med lokk, isoporemballasje og mye godteripapir. Altså mye plast! Bli derfor med oss på Ryddedagen eller meld deg opp på dugnad der du bor!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s