Zero Waste Challenge

11. Tannstellet

Jeg prøvde i en periode i september i fjor å lage egen tannkrem, men fant fort ut at det ikke fungerte. Tennene mine ble fort brune, noe som kan være på grunn av mye kaffedrikking på jobb, men det vet jeg ikke for sikkert. Men det finnes andre alternativer til tannkrem man kan bruke, selv om man vil bli så grønn som mulig. Og så er det jo tannkosten da! Jordan har faktisk ikke noen i treverk, men det er det heldigvis mange andre produsenter som har!

 

tannkost
Tannkoster i tre fra Humble Brush. Og den største lykken her; den finnes i vanlige matbutikker!

Noe av det første som ble gjort her i huset når vi ville prøve en grønnere livsstil, var å bytte fra plastbørster til tannkoster av bambus. Og nå er det ingen mulighet for at vi går tilbake til plastbørster! Trebørster er like gode å holde i som plastbørster og de rengjør akkurat like godt! Og de kan komposteres eller brennes med god samvittighet!

En annen ting som kan gjøre tannstellet grønnere er valget av tannkrem. Her kan man starte med å se etter en type som ikke inneholder mikrogranuler, som er bittesmå kuler av plast som skrubber tennene dine. Zendium er en slik tannkrem, som ikke inneholder verken mikrogranuler eller parabener. Det er den eneste svanemerkede tannkremen på det norske markedet!

Svanemerkede produkter inneholder ikke mikroplast, om det så er tannkrem, kremer, skrubber eller såper. Se heller etter den på butikken eller apoteket neste gang!

tannkrem
Zendium, norges eneste svanemerkede tannkrem! Løp og kjøp!

Et annet alternativ som er relativt nytt på markedet nå, er tanntabletter. Det vil si tannkrem i pilleform hvor du tar tabletten i munnen, tygger litt på den og så børster du med tannkosten din på vanlig måte og det skummer og munnen blir fresh.

Jeg har ikke hatt mulighet for å dra til Oslo eller andre steder hvor det finnes emballasjefri butikker, så jeg bestilte derfor mine tanntabletter fra LUSH. Tanntablettene derfra kommer i en liten plastflaske, så om du har mulighet for å dra til en emballasjefri butikk, spør heller om de har dette der.

tanntabletter.jpg
Tanntablettene «miles of smiles» fra Lush. Good stuff!

Badet er faktisk ganske enkelt å gjøre avfallsfritt om du bare ser deg rundt. De fleste produktene i hylla kan du lett lage erstattere til som ikke inneholder skumle kjemikalier eller plast. Prøv deg fram du også! Har du noen favoritter? Fortell gjerne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s