Zero Waste Challenge

7. Opprydning

Man har så utrolig mye ting, som kanskje er av sentimental verdi eller man har kjøpt fordi den pyntet opp i vinduskarmen. Men en del av min nye livsstil er å prøve å være mindre materialistisk, og jeg ønsker meg heller ingenting nå som jeg har lært så utrolig mye om miljøet, og hvilke ressurser som skal til for å lage de simpleste ting. Jeg har derfor hatt et oppgjør med skap og skuffer hjemme, og det er utrolige mengder som aldri blir brukt!

ryddig
En ryddig sjenk i stua. Inni er den også ryddet og man får mer luft i en liten leilighet.

Jeg har alltid tatt vare på småsaker som restene av en kinobillett eller en fin stein fra en tilfeldig tur på fjellet. Om jeg hadde funnet en slik ting nå, ville jeg antageligvis ikke klart å huske hvorfor jeg har tatt vare på den.

Så hvorfor skal jeg da ta vare på det? Hvorfor skal jeg bekymre meg over nok skapplass hver gang jeg flytter?

Å rydde i tingene du allerede har liggende er en god start for en grønnere livsstil. Om du allerede er så dypt inn i det som meg og Thomas, vil du bare bli mer bevisst på hva det er som blir kastet eller gitt til bruktbutikken, at du kan tenke «neivel, da skal jeg ikke kjøpe en slik igjen» eller «den har jeg ikke savnet, så da trenger jeg ikke en til».

Vi bor i en leilighet nå som er på omtrent 50 kvadrat. Og siden jeg flyttet hjemmefra for 11 år siden har jeg bodd i 11 forskjellige hybler i 7 forskjellige byer. Jeg elsker å flytte fordi det gir meg en ypperlig anledning til å få ryddet i tingene mine, sortere og å kvitte meg med ting. Etter så mange flyttinger er det ikke så mye vi har, men nå skal det bli enda mindre!

bokhylla
Ja, det er tvangstanker ute og går når man fargekoordinerer bokhylla, men det gir et veldig stilig resultat!

Jeg tok et oppgjør med bokhylla som du kan se på bildet over. Jeg har ikke noe før-bilde, men det lå bøker oppå radene med bøker, andre ting var puttet inn der og det var bare rotete å se på.Det var derfor herlig å få ryddet opp i det!

Resten av stua ble også ryddet og mye var bare skrot og noe ble gitt til bruktbutikken. Det som stod for tur var da klesskapene. Jeg er som kjent glad i håndarbeid, og jeg har garn, stoff og tilbehør liggende rundt omkring. Men nå begynner det å minke såpass mye, at jeg kan få samlet det en egen plass!

før og etter
Til venstre ser du alt som var pakket inn i klesskapet mitt. Nå har noe blitt kastet, noe gitt bort og noe er satt en annen (men ryddig) plass.

Klesskapet mitt, og resten av leiligheten, gjorde godt av en opprydning, og det er alltid godt å se at du får ledige hyller i skap, slik at det som skal være i skapet kan stå såpass spredt at du lettere kan finne frem.

Har du tatt et oppgjør med tingene dine? Trenger du alt som fyller opp skapene dine? Har du hatt bruk for den det siste året, eller kanskje noen kunne brukt den mer enn deg?

 

 

 

1 tanke om “7. Opprydning”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s