Zero Waste Challenge

2. Fyll den opp

Det er siste dagen av påskeferien, og vi er på vei hjem fra fjellet. Og hvor godt hadde det ikke vært med en kaffe for å våkne litt etter ferien? Man tar kanskje med seg en kaffe fra den lokale kafeen eller man stikker innom bensinstasjonen på veien. Og da er det jo papirkrus man får kaffen i. Men det kastes allerede utrolige mengder med engangskopper. Ta derfor med din egen kopp!

engangskopp
En søt kopp, men den er ment til å kun brukes en gang. Ta med din egen kopp!

Selv om det faktisk kreves færre ressurset på å lage en pappkopp enn det gjør å bruke en kaffekopp èn gang før den vaskes, så er det verre å bli kvitt pappkoppen din. Pappkopper med plastlokk brukes bare en gang før den kastes. Og da er det ikke sikkert den blir resirkulert.

I Norge går det meste av avfall til brenning, hvor energien så brukes til oppvarming, men det er jo også et par slike kopper som ligger langs motoveier, oppå fjellet, i havet eller i marka. Og en pappkopp er jo ikke laget av ren papp, og vil derfor ta veldig lang tid å bryte ned. På grunn av belegget som gjør at pappen tåler vann, vil koppen bruke lengre tid på å brytes ned. Og lokket vil bli brutt ned til mikroplast som er blitt funnet i flere av våre matkilder.

Bare i Storbritania kastes det 2,5 milliarder kopper årlig! Og på et universitet i USA kastes det 5000 kopper per dag!

reisekit.jpg
Med glassflaske fylt med vann, kaffekoppen fylt til randen og en tøypose med smågodt er jeg klar for hva som helst.

Ta derfor med deg en termokopp når du kjøper kaffe. Den kan du bruke veldig mange ganger før du vasker den, og så kan du bruke den igjen og igjen!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s