Om

Nyttårsforsettet mitt

Hei og velkommen til de som velger å lese mitt aller første blogginnlegg! Jeg har valgt å starte en blogg for å dele mine oppskrifter og tips når det kommer til søppelredusering, plastfrie alternativer, hjemmelagede produkter, håndarbeid og dele min erfaring med å dyrke min egen mat. Jeg prøver aktivt å redusere bruken av plast i hjemmet, og det har vist seg å være en utfordring når man bare bor i en passe stor by. Men jeg gir meg ikke!

forsiden

Jeg er 28 år gammel og bor og jobber på Hamar mens min kjæreste Thomas går på høyskolen her og jobber i tillegg. Vi har nå vært sammen i snart 11 år og har vår søte katt Splash på 9 år sammen. Vi har vært studenter hele tiden mens vi har vært sammen, med unntak av noen friår med jobbing innimellom. Vi har flyttet mye siden vi ble sammen, og har tidligere bodd i Trondheim, Bø i Telemark, Rauland, Røros, Geilo og Ottestad.

Lofoten
I høst dro jeg og Thomas på en magisk roadtrip til Lofoten.

Jeg er et veldig kreativt menneske og har blandt annet strikket siden jeg var liten. Til Thomas sin fortvilelse har jeg fylt opp to korger pluss noen rom i bokhylla med garnet mitt og jeg har stoff, strikkepinner, treverk og sement liggende rundt omkring i leiligheten som vi leier. For meg har det ikke så mye å si hva jeg lager eller hvilket materiale det blir laget i, men at jeg kan lære noe nytt underveis og at det blir noe jeg kan bruke.

I 2017 var mitt nyttårsforsett å lære meg en ny teknikk per måned. Frem til september lærte jeg meg nye håndarbeidsteknikker, som å hekle duk eller nye strikketeknikker. Det var en veldig morsom, utfordrende og litt stressende periode som jeg er glad jeg gjennomførte! I september bestemte jeg at månedens teknikk skulle være «gjør det selv». Her ble jeg inspirert av de som klarer å leve zerowaste. Jeg laget tannkrem, flytende såpe, jeg reparerte om noe ble ødelagt og jeg strikket min første kofte. Oktober skulle jo selvfølgelig inneholde en egen teknikk, men jeg ble helt hekta og fortsatte heller med å lage produktene selv samtidig som jeg forminsket avfallet mitt. På badet står nå min hjemmelagde deoderant, håndkrem, såpe i fast form og heklede bomullspads.

Jeg håper at det jeg skriver om vil interessere mange der ute og at dere vil bli inspirert av mine oppskrifter, forsøk og tips, og kanskje har dere noen tips tilbake? Jeg er snart tilbake med mitt neste innlegg som skal omhandle fjorårets julegaver og oppskriftene på noen av dem.

 

2 tanker om “Nyttårsforsettet mitt”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s